vorini-gr: Mark κάνε ‘like’ στην καθαρή ενέργεια!

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Mark κάνε ‘like’ στην καθαρή ενέργεια!



Φίλε Mark
μπορεί η ταινία για την ίδρυση του Facebook να μην κατάφερε να κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, εσύ όμως ακόμα μπορείς να αναδειχθείς πρωταθλητής της βιώσιμης ανάπτυξης, γιατί βεβαίως καλή ενέργεια είναι μόνο η πράσινη ενέργεια..

Άντε λοιπόν Mark, τι περιμένεις; Πότε θα κάνεις ‘like’ στην καθαρή ενέργεια;

Η Γη γιορτάζει στις 22 Απριλίου και εμείς στη Greenpeace σου ζητάμε να της κάνεις το καλύτερο δώρο: Να δεσμευτείς δημόσια πως θα «πρασινίσεις» το Facebook, σταματώντας τη χρήση βρώμικου άνθρακα.

Το Facebook είναι μία εταιρία ηγέτης στον τομέα του διαδικτύου με τεράστια και συνεχή ανάπτυξη. Όμως εσύ Mark είσαι υπεύθυνος να αποφασίσεις για τον «πράσινο τρόπο ανάπτυξής» της, που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και σε άλλες εταιρίες κολοσσούς. Παράλληλα, αξιοποιώντας το ισχυρό όνομα σου στο χώρο, μπορείς να απαιτήσεις από τις κυβερνήσεις να υλοποιήσουν πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, αγαπητέ Mark, σου ζητάμε:

* Να υιοθετήσεις ένα σχέδιο για 100% χρήση πράσινης ενέργειας και για απεξάρτηση από τον άνθρακα ως το 2021.
* Να ενημερώνεις τους χρήστες του Facebook για το αληθινό περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, αλλά και για το πόση καθαρή ενέργεια χρησιμοποιεί για να λειτουργήσει τους servers του.
* Να υπερασπίσεις πολιτικές για τη χρήση καθαρής ενέργειας σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, όπως άλλωστε οφείλεις και μπορείς.

Την θετική σου στάση απέναντι στην πράσινη ενέργεια, σίγουρα θα επιβραβεύσουν με πολλά ‘likes’ οι 500.000.000 φίλοι σου!

Greenpeace

Δεν υπάρχουν σχόλια :