vorini-gr: Μέτρα-αστειότητες για το κέντρο της Αθήνας

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Μέτρα-αστειότητες για το κέντρο της Αθήνας

click image to view full-size

Digital_image_processing_by Takis.Vorini_May_2011_vorini-gr

Με μέτρα-αστειότητες για το κέντρο της Αθήνας και πρωτοφανή ατολμία για το μέγεθος του προβλήματος επιχείρησε τη Δευτέρα η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το φλέγον ζήτημα της βίας και της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας.
Ποια είναι τα μέτρα αυτά;.....

- Καθημερινές πεζές και εποχούμενες περιπολίες, τις οποίες θα συνδράμουν και μέλη της δημοτικής αστυνομίας
- Στοχευμένες δράσεις της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ)
- Μεγάλες επιχειρήσεις γενικευμένων αστυνομικών ελέγχων, τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση,
- Λειτουργία τριών μονάδων υποκατάστασης (χορήγηση μεθαδόνης) σε νοσοκομεία,
- Δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων
- Μείωση αστικών αξιών στο κέντρο της Αθήνας
- Μετατροπή παλαιών ξενοδοχείων του κέντρου σε φοιτητικές εστίες

Επίσης, θα δοθούν κίνητρα για την επιστροφή των κατοίκων στο κέντρο.

Στα κίνητρα αυτά περιλαμβάνονται η μείωση φορολογίας για νέους κατοίκους, καθώς και η μείωση των αντικειμενικών αξιών κατοικιών στις περιοχές του Βοτανικού και του Μεταξουργείου (διαβάστε περισσότερα).

Λες και αν γίνουν αυτά θα τολμήσει ένα νέο ζευγάρι να πάει να μεγαλώσει τα παιδιά του στο γκετοποιημένο κέντρο όπου φοβάται κανείς να κυκλοφορήσει, όχι μόνο το βράδυ αλλά καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας και που ο θάνατος μπορεί να σε συναντήσει για μία και μόνο βιντεοκάμερα!

Στο υπουργικό συμβούλιο που έγινε τη Δευτέρα με αποκλειστικό θέμα την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «αδικαιολόγητες καθυστερήσεις», ενώ είπε ότι κύριο μέλημα όλων είναι «να ξαναβρεί η Αθήνα την ψυχή της».

Το κερασάκι στην τούρτα δε είναι ότι επιβλέπων πρόσωπο των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου θα είναι ο... Θεόδωρος Πάγκαλος!

Και τα μέτρα συνεχίζονται...

Σύμφωνα με την εισήγηση της κ. Άννας Νταλάρα θα μειωθούν τα απαιτούμενα ένσημα για έκδοση αδειών παραμονής, θα υπάρξουν κυρώσεις εις βάρος των εργοδοτών που απασχολούν παράνομα μετανάστες, θα μπουν σε εφαρμογή προγράμματα στήριξης των μόνιμων μεταναστών, ενώ θα επεκταθεί και η συνεργασία με την εκκλησία.

Επίσης, η κ. Νταλάρα θα προτείνει υπαίθριες αγορές όπου θα μπορούν με ελεγχόμενο τρόπο μετανάστες και μη να εμπορεύονται είδη, υποκείμενοι σε φορολογία, συγκροτημένη αξιοποίηση ακινήτων, εντατικοποίηση των προσπαθειών της αναθεώρησης του «Δουβλίνο ΙΙ» και εντατικοποίηση των 15.000 μεταναστών που επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες προέλευσής τους.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :