vorini-gr: Ξανανοίγει το μέτωπο Ραγκούση – ταξί

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ξανανοίγει το μέτωπο Ραγκούση – ταξί


Για σκάνδαλο παραποίησης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα κλειστά επαγγέλματα, από πλευράς υπουργείου Μεταφορών, έκανε λόγο ο πρόεδρος του συνδέσμου αυτοκινητιστών ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) Θύμιος Λυμπερόπουλος, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον υπουργό Γιάννη Ραγκούση....

Ο κ. Λυμπερόπουλος κατηγόρησε τον υπουργό για «ακατανόητη και σκανδαλώδη διοχέτευση πληροφοριών» και ότι κορόιδεψε τον κόσμο και τους ιδιοκτήτες ταξί, την ώρα που, όπως υποστήριξε, ο κλάδος δικαιώθηκε από πέντε κόμματα της Βουλής, συμπεριλαμβανομένου του ΠΑΣΟΚ. «Με μια μεθόδευση μέσα από "παπαγαλάκια" θέλησε να περάσει ότι δικαιώνεται και ήταν πολύ σωστή η απάντηση του κ. Ρέππα» παρατήρησε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, ενώ αμφισβήτησε ότι ο πρωθυπουργός έχει ανάψει «πράσινο φως» στον κ. Ραγκούση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος. «Δεν έχω καμία τέτοια πληροφορία», ανέφερε, χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Λυμπερόπουλος άφησε ανοικτό κάθε ενδεχόμενο για νέες κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι θα περιμένει τις αποφάσεις τις κυβέρνησης.

«Οι ενδοκυβερνητικές κόντρες μεταξύ υπουργών, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, ενισχύουν τη σύγχυση και τα αδιέξοδα», σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης.

«Η απελευθέρωση θα πρέπει να γίνει ούτως ή άλλως», δήλωσε από το κυβερνητικό στρατόπεδο ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, στο ρ/δ της ΝΕΤ, ερωτηθείς για τα κλειστά επαγγέλματα. Επίσης, τόνισε ότι η απελευθέρωση αυτή πρέπει να είναι πραγματική, ώστε να σταματήσει να υφίσταται στρεβλή επαγγελματική ανάπτυξη.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :