vorini-gr: Θέμα στην Bild το ενοικιαστήριο της Ακρόπολης

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Θέμα στην Bild το ενοικιαστήριο της Ακρόπολης

«Οι Έλληνες θέλουν να νοικιάσουν την Ακρόπολη» ...είναι ο τίτλος της Γερμανικής εφημερίδας Bild στο άρθρο που φιλοξενεί τις δηλώσεις του Γεράσιμου Γιακουμάτου ο οποίος μίλησε  ενοικίαση του Παρθενώνα αλλά και άλλων αρχαιολογικών χώρων σε ιδιώτες με σκοπό να γεμίσουν τα ταμεία του κράτους, μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ και η Bild δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει καυστικά τις δηλώσεις του....  

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική! Για πρώτη φορά Έλληνας πολιτικός έχει βάζει ακόμη και την Ακρόπολη των Αθηνών στο παιχνίδι για να αποκαταστήσει τη δημόσια οικονομία της χώρας» αναφέρει η εφημερίδα και συνεχίζει τονίζοντας ότι όταν Γερμανοί Βουλευτές είχαν κάνει την ίδια πρόταση οι Έλληνες είχαν εξοργιστεί ενώ τώρα δικαιώνονται από έναν Έλληνα βουλευτή. 

Ο κ. Γιακουμάτος έπειτα από το δημοσίευμα της Bild έκανε λόγο για σπέκουλα και παρερμήνευση των λεγομένων του. Συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου που έστειλε αναφέρει: «Η σπέκουλα και η παραπληροφόρηση έχει και τα όρια της. Δεν νοικιάζονται τα ιερά και τα όσια. 

Δεν νοικιάζονται μνημεία και ειδικά ο φάρος του πολιτισμού για όλο τον κόσμο που είναι η Ακρόπολη. Αυτό όμως που θα μπορούσε να γίνει είναι να δημιουργηθεί στη χώρα μας ένα ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και σκοπός του θα είναι η αξιοποίηση όλων των αρχαιολογικών χώρων, επωφελεία της χώρας μας και της ιστορίας μας».

koutipandoras


Δεν υπάρχουν σχόλια :