vorini-gr: Τώρα ο Πρετεντέρης ανακάλυψε την Αμερική.(!)

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Τώρα ο Πρετεντέρης ανακάλυψε την Αμερική.(!)

 
 Digital_image_processing_by Takis.Vorini_Jan_2012

Θα μας τρελάνει ο Πρετεντέρης! 

Ύστερα από μήνες ολόκληρους που μας ζάλισε μαζί με τα υπόλοιπα παπαγαλάκια του «Mega» για τον δήθεν μονόδρομο του Μνημονίου, ο οποίος ήταν υποτίθεται η μόνη λύση για να βγούμε από το αδιέξοδο και να «διασωθούμε», τώρα -εντελώς ξαφνικά- διαπιστώνει με άρθρο του στο «Βήμα» ότι η τρόικα οδηγεί τη χώρα σε… 


...οικονοµική αποδιάρθρωση, κοινωνική απορρύθµιση και πολιτική αποσταθεροποίηση! 
Αφού το… ποντίκι πιάστηκε στη φάκα, ο «αντικειμενικός» δημοσιογράφος δεν έχει λόγο βέβαια να μας δουλεύει πλέον ψιλό γαζί. 
Ύστερα από τόσον καιρό που ξελαρυγγιαστήκαμε να φωνάζουμε αρκετοί από εμάς ότι το πλοίο οδηγείται κατευθείαν στα βράχια με αυτή την πολιτική που εφαρμόζεται, ο υπάλληλος του ΔΟΛ «ξύπνησε» ως δια μαγείας και άρχισε να αναρωτιέται γι’ αυτό που μέχρι και οι πέτρες έχουν πια καταλάβει: 
Ότι, δηλαδή, η χώρα μας χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο! Καλά, μιλάμε για τρομερό δημοσιογραφικό δαιμόνιο… Φτου σου παλικάρι μου! 

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από το εν λόγω άρθρο: 

«Μερικές φορές αναρωτιέµαι ειλικρινά. Ποιος είναι άραγε ο πραγµατικός στόχος της τρόικας; Να εξασφαλίσει µια πορεία εξυγίανσης, µεταρρυθµίσεων και προσαρµογής της Ελλάδας ώστε να αξιοποιηθούν (και να διασφαλιστούν...) τα δάνεια που της παρέχονται; Ή µήπως να οδηγήσει τη χώρα στην οικονοµική αποδιάρθρωση, την κοινωνική απορρύθµιση και την πολιτική αποσταθεροποίηση; 

Θέλω να ελπίζω ότι είναι το πρώτο. Αλλά πολλές φορές µου δηµιουργείται η εντύπωση ότι ισχύει το δεύτερο. Και ότι κάποιοι µαθητευόµενοι µάγοι του ∆ΝΤ, της ΕΚΤ και της Κοµισιόν χρησιµοποιούν τη χώρα ως πειραµατόζωο για την επιβεβαίωση ενός στοιχήµατος, το οποίο µπήκε στην πλάτη της Ελλάδας ερήµην της Ελλάδας και χωρίς να αποδεικνύεται από πουθενά ότι έχει εφαρµογή στην Ελλάδα. Με άλλα λόγια, ότι ακολουθούν το δόγµα “τώρα που βρήκαµε παπά, να θάψουµε πέντε-έξι...”». 

Δεν υπάρχουν σχόλια :