vorini-gr: Ομολογία-σοκ του ΓΑΠ | Ανέβασε το έλλειμμα για το καλό μας

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ομολογία-σοκ του ΓΑΠ | Ανέβασε το έλλειμμα για το καλό μας


Και πολύ έκατσε στην Ελλάδα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Αφού μόνο αγγελία δεν έβαλε για να βρει εθελοντές για το γραφείο του στην Πάτρα, μια και δεν έχει οικονομική άνεση, πήρε το σακίδιό του και έφυγε για το Τόκιο.... 

Ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να μας σώσει αυτήν τη φορά μέσω... της ιαπωνικής πρωτεύουσας, μιλώντας για την «οικονομική ανασυγκρότηση της Ελλάδας». Και μόνο ο τίτλος της ομιλίας του κ. Παπανδρέου προκαλεί οργή, μια και ο άνθρωπος που οδήγησε στην αποδόμηση της κοινωνίας και στη διάλυση του οικονομικού και παραγωγικού ιστού θα δώσει το μοντέλο ανασυγκρότησης μπροστά σε ένα περιβάλλον που αισθάνεται άνετα.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα βρεθεί στην ιαπωνική πρωτεύουσα προκειμένου να παραστεί στην κοινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία ξεκινά σήμερα, 11 Οκτωβρίου.
Το περιβάλλον του, μάλιστα, διέρρεε ότι είχε ενημερώσει την κυβέρνηση για το ταξίδι του, κάτι όμως που διαψευδόταν από το Μέγαρο Μαξίμου. Κύκλοι μάλιστα του πρωθυπουργού έλεγαν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν εκπροσωπεί την κυβέρνηση και δεν έχει ενημερώσει για τις κινήσεις του.

Ο... Μεσσίας των δάνειων δυνάμεων, για να προετοιμάσει την έλευσή του στο Τόκιο φρόντισε να δώσει και συνέντευξη στον ανταποκριτή του ιαπωνικού πρακτορείου ειδήσεων στη Γενεύη. 
Εκεί μάλιστα ο κ. Παπανδρέου έκανε μια ομολογία-σοκ, ισχυριζόμενος ότι η απόφαση που έλαβε ως πρωθυπουργός το 2009 να αναθεωρήσει το ύψος του ελληνικού ελλείμματος κατά τρεις μονάδες ήταν για να αποκατασταθούν η αξιοπιστία και το κύρος της χώρας στο εξωτερικό!

Δηλαδή μας παρέδωσε στο στόμα του λύκου για το... καλό μας, παρόλο που το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας είχε φροντίσει να τα ρίξει στα Τάρταρα ο ίδιος με τις δηλώσεις του περί «διεφθαρμένης χώρας». «Κανείς δεν περίμενε ότι η κρίση του ελληνικού χρέους θα εξελισσόταν σε παγκόσμιο πρόβλημα» ισχυρίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ίδια συνέντευξη που παραχώρησε στο ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων, δίνοντας για άλλη μια φορά την εικόνα ενός ανθρώπου που εξακολουθεί να ζει τον... μύθο του και να μη συναισθάνεται τις ευθύνες του.;






  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :