vorini-gr: The Guardian | «Οι Έλληνες δεν έχουν χρήματα να θάψουν τους νεκρούς τους»

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

The Guardian | «Οι Έλληνες δεν έχουν χρήματα να θάψουν τους νεκρούς τους»


Απόψεις διαδηλωτών που βρέθηκαν στην χτεσινή απεργία έχει η Βρετανική Guardian η οποία περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την Ελληνική πραγματικότητα....

Να περιγράψει τις δυσβάστακτες συνέπειες της οικονομικής κρίσης και των αυστηρών μέτρων λιτότητας που μέρα με τη μέρα βυθίζουν τους Έλληνες όλο και πιο βαθιά στην αβεβαιότητα και το φόβο κατάρρευσης επιχειρεί η Βρετανική εφημερίδα The Guardian σε σημερινό άρθρο της ανταποκρίτριας στην Αθήνα Helena Smith.

"Έπειτα από τρία χρόνια ακατάπαυστης φορολόγησης και μειώσεων των μισθών, δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα όρθιο... Η κατάσταση είναι τόσο οδυνηρή που πολλές οικογένειες αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα της ταφής των νεκρών τους. Νεκρά σώματα κείτονται σε θαλάμους δημόσιων νοσοκομείων μέχρις ότου αναλάβει τα έξοδα ταφής τους ο δήμος", ομολογεί Ελληνίδα διαδηλώτρια. "Είχαμε μια αξιοπρεπή ζωή.

Τώρα η χώρα έχει γυρίσει πενήντα χρόνια πίσω και οι πολιτικοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι "εδώ και μη παρέκει" καταλήγει. "Προσωπικά, είμαι έκπληκτος που δεν έχει ξεσπάσει επανάσταση", δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρώτσος, προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών. Από την πλευρά της η Τάνια Καραγιάννη, εκπρόσωπος των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρει " Η πολιτική ηγεσία αυτής της χώρας δεν θα πρέπει να μας υποτιμήσει .

Εάν δεν λάβουν σοβαρά υπ' όψιν τους την αντίθεσή μας θα φέρουν ιστορική ευθύνη για τη διάλυση του κοινωνικού ιστού στην Ελλάδα αλλά και τις εξελίξεις που σίγουρα θα ακολουθήσουν." "Υπό την έντονη πίεση από τους διεθνείς πιστωτές της ΕΕ και του ΔΝΤ, η εύθραυστη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έχει αναγκαστεί να εκπονήσει ένα δρακόντειοι πακέτο περικοπών στις δαπάνες ύψους 13,5 δισ. ευρώ ώστε να πάρει την δόση του δανείου ύψους 31.5 δισ." καταλήγει η Βρετανική εφημερίδα. και προσθέτει " Για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι θα χρειστεί να κάνουν τις μεγαλύτερες θυσίες"

Το δημοσίευμα φιλοξενεί απόψεις Ελλήνων πολιτών που μιλούν για την εξαθλίωση που βιώνουν, μοιράζονται την οργή που νιώθουν για την κυβέρνηση ενώ παράλληλα γίνεται και μια καταγραφή της ανόδου της Χρυσής Αυγής.





Sources of Information:http://news247.gr/

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :