vorini-gr: Οι chic χρεωκοπίες

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Οι chic χρεωκοπίες

Συνελήφθη λέει ο Μπάμπης Βωβός. Που έχτισε τη Βωβούπολη, που γέμισε την Κηφισίας γυάλινα τέρατα. Που έκανε κάποτε μεγάλη ζωή....

 Συνέληφθη λέει, αν και έχει στη κατοχή του 200 χιλιάδες τ.μ. και 1,2 δις περιουσία. Χρεοκόπησε μαζί με τα περιοδικά που κάποτε έκαναν τη ζωή του μύθο...

Συνελήφθη και ο Ραπτόπουλος, που η παραλιακή μετά το Ποσειδώνιο μοιάζει με μονόπολη της επιχείρησης του. Ατέλειωτα κτίρια με το logo. 

Ο Λάκης Γαβαλάς κάνει γυμναστική στον Κορυδαλλό, ο Λυμπέρης και ο Κωστόπουλος έβαλαν λουκέτο. 

Πριν λίγο καιρό σε ένα αεροπλάνο για την Αθήνα είδα ένα πρόσωπο που μονοπωλούσε τα κοσμικά για μια δεκαετία. Τα φλας άναβαν σε κάθε της εμφάνιση, σε κάθε αλλαγή ρούχων, σε κάθε νέο αυτοκίνητο ή σπίτι που αγόραζε. 

Την ακολουθούσαν παντού. Δεν μπορούσαν και να κάνουν αλλιώς, υπήρχε πάντα μια σχέση διαπλοκής με τα Μέσα. Σου δίνω, μου δίνεις. Η ζωή της ήταν μάθημα ‘’επιτυχίας’’, ένα διαρκές δίδαγμα για τους πτωχοπένητες του κόσμου αυτού. Δες με πως λάμπω. Θα ήθελες να μου μοιάσεις, θα ήθελες να ζήσεις τη ζωή μου; 

Πριν δυο μήνες έμαθα πως αιφνιδίως πτώχευσε. Τα μεγαλεία λέει τέλος. Μπήκε στο άρθρο 99. Έκλεισε εταιρίες, βγήκε έκτος παιχνιδιού. Φαντάστηκα ότι μαζεύτηκε. Πλάνη οικτρά. Την είδα στο αεροπλάνο απαστράπτουσα με χορηγό τη Channel. Ξεχνιέται το χούι, σκέφτηκα. Οι χρεωκοπίες του είδους της είναι για τα μάτια του κόσμου.

Όταν έχεις αποτελέσει για τόσα χρόνια τον ορισμό του επιτυχημένου δεν μπορεί παρά μια πτώχευση να αποτελεί μια κομψή ανάπαυλα του λαμπερού σου δρόμου. Στα περιοδικά, στα ψιλά, μιλάνε εδώ και μέρες για έναν άλλο της κατηγορίας της. Μαυρισμένος για χρόνια, αποτελούσε την επιτομή της επιτηδευμένης εκκεντρικότητας. Κάθε του λέξη, εμφάνιση, δήλωση, στάση του σώματος, αποτελούσε το άλας των μεσημεριανών εκπομπών. 

Η επιλεκτική στάση απέναντι στα πράγματα του έδινε την ευκαιρία να προβάλλει πόσο σπουδαίος είναι πουλώντας αέρα κοπανιστό για χρόνια. Στα όρια του σούργελου αλλά κάνεις δεν τολμούσε να του το πει. Μπήκε στο άρθρο 99. Που και που από κάποια παραλία της Μυκόνου Κάνει καμιά δηλώσουλα ίσα ίσα να μην ξεχάσουμε πως απλά ξαποσταίνει. 

Μια άλλη μεγαλοκυρία, ιέρεια της φιλανθρωπίας και του εμπορίου αφού φέσωσε κόσμο και κοσμάκη επίσης συνάντησε στις αρχές του καλοκαιριού το περίφημο άρθρο. Δεν άνοιξε μύτη. Κάνεις δεν ασχολήθηκε μαζί της. Ξαποσταίνει και αυτή φαντάζομαι. 

Η λίστα των ανθρώπων αυτής της κατηγορίας που επτώχευσαν αιφνιδίως για τα μάτια του κόσμου αυτό το καλοκαίρι με μια δήλωση υπαγωγής στο 99 είναι μεγάλη. Ένας στρατός υπέρλαμπρων ανθρώπων που υποθέτω σε κάποια άλλη χώρα του κόσμου θα ζητούσαν ένα συγνώμη για το βίο που έζησαν, για τις προκλήσεις που υπήρξαν εξώφθαλμες για τα δράματα που προκαλούσαν εν γνώση τους. Εδώ απλά υπάχθηκαν. 

Μεταβίβασαν γρήγορα-γρήγορα σπίτια, παλάτια και κότερα, καθάρισαν μια για πάντα. Κάνεις δεν θα τους τιμωρήσει για τίποτε, κάνεις δεν θα ψάξει το δια ταύτα. Ακόμα και για το πως απέκτησαν κάποτε τα φράγκα. 

Ο αναιδής πλούτος προκαλεί δέος είναι αλήθεια στην κοινή γνώμη και στη θύμηση του και μόνο κάνεις δεν τολμά να ψελλίσει τίποτε. Οι σικ χρεωκοπίες τους δεν μοιάζουν με ναυάγια. Είναι επεισόδια ενός απογευματινού σίριαλ του Μέγκα, που στο τέλος έχουν πάλι happy end.

Αν τους δείτε σε κάποια παραλία αυτό το καλοκαίρι ή σε κάποιο αεροπλάνο μην τους συμπονέσετε. Ξαποσταίνουν.

Επεξεργασμένη από: takis Vorini



  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :