vorini-gr: Σάτιρα Γκρίλο με... γεύση από χούντα

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Σάτιρα Γκρίλο με... γεύση από χούντα

Καθώς οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων συνασπισμών εντός του ιταλικού κοινοβουλίου Πιερλουίτζι Μπερσάνι και Σίλβιο Μπερλουσκόνι συμφώνησαν να συναντηθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας για όλα τα φλέγοντα ζητήματα του πολιτικού αδιεξόδου...

...που έχει περιέλθει η Ιταλία, ο ηγέτης του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, καλεί σε «συμβολική κατάληψη» του κοινοβουλίου και ανέβασε στο μπλογκ του φωτογραφία, όπου παρομοιάζει Μόντι, Μπερσάνι και Μπερλουσκόνι με τους πρωτεργάτες της χούντας στην Ελλάδα, Παττακό, Παπαδόπουλο και Μακαρέζο

Παρότι ο Μπερσάνι συνεχίζει να απορρίπτει τη λύση της δημιουργίας κυβερνητικού συνασπισμού με τον Μπερλουσκόνι 40 ημέρες μετά τις εκλογές, στη συνάντησή τους ο ηγέτης της Kεντροαριστεράς και ο Καβαλιέρε θα συζητήσουν για όλα τα ζητήματα, κυρίως όμως για την εκλογή του διαδόχου του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

 Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου της Ιταλίας ξεκινάει στις 18 Απριλίου και σε αυτή συμμετέχει ένα ειδικό σώμα εκλεκτόρων από τη Βουλή, τη Γερουσία και τις περιφέρειες.


Την ίδια ώρα πάντως που Κεντροαριστερά και Κεντροδεξιά συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης, ο Γκρίλο και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων προκάλεσαν και πάλι έντονες αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο, κυρίως εξαιτίας της πρόθεσης τους να «καταλάβουν συμβολικά» το κοινοβούλιο, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση έναρξης των εργασιών.

Ο Γενοβέζος κωμικός και πολιτικός στο μπλογκ του ανάρτησε φωτογραφία των συνταγματαρχών της χούντας με αλλαγμένα τα πρόσωπα, ούτως ώστε να εμφανίζονται Μόντι - Μπερσάνι - Μπερλουσκόνι και να γράψει: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια χούντα.

Η Ιταλία δεν είναι πια κοινοβουλευτική δημοκρατία, όπως ορίζει το Σύνταγμα, αλλά μια κομματική δημοκρατία. Τα κόμματα αντικατέστησαν τη δημοκρατία».



  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 


Δεν υπάρχουν σχόλια :