vorini-gr: Τα Βενιζελοτράγουδα και σε δίσκο!

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Τα Βενιζελοτράγουδα και σε δίσκο!

Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ§«Offshore»§Είδος προστατευόμενης οικονομικής δραστηριότητας (κάτι σαν φορολογικές περιοχές Natura), όπου «αποδημητικά κεφάλαια, που κινδυνεύουν με εξαφάνιση», βρίσκουν προστασία και αναπαράγονται ελεύθερα, δίπλα στη φύση...

Ιδιοφυές: πώς μετατρέπεις το «επίδομα πίεσης» για τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, που εργάζονται πίσω από το γκισέ, σε ένα δίκαιο επίδομα; Απλούστατα, το λες δημόσια.

Αποτέλεσμα; Τόσοι έξαλλοι πελάτες, που το επίδομα αυτομάτως δικαιώνεται ηθικά και αποκτά λόγο ύπαρξης!

------------------------

Εντάξει, η σύλληψη επώνυμου για χρέη θεωρείται ένα από τα πλέον αποτελεσματικά «φορολογικά μασάζ» για να μπει στο φιλότιμο ο υπερχρεωμένος μπατίρης. Αλλά όταν μετά ο επώνυμος αφήνεται ελεύθερος, ενώ ξέρουμε τα τεράστια χρέη του, δεν είναι χειρότερο;

Οταν πάντως ο περίφημος «Ιστορικός του Μέλλοντος» αναζητήσει τις βασικές δυνάμεις που κινούν την πολιτική ζωή της Ελλάδας στις αρχές του 21ου αιώνα, θα του αρκούσε η περασμένη εβδομάδα.

Διότι, τις προηγούμενες ημέρες, αναπτύχθηκαν σε όλη τους την έκταση οι τρεις σύγχρονες πολιτικές θεωρίες της χώρας: ο «Θαδουμισμός», η «Επανονομασία» και ο «Αελαφισμός»!

Κατ' αρχάς ο «θαδουμισμός»: βασίζεται στη φιλοσοφική στάση τού «θα δούμε (μωρέ...)». Ητοι: αναβάλλεις τη λύση ενός προβλήματος μέχρι να παγιωθεί τόσο, ώστε η οποιαδήποτε λύση του να δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα από το αρχικό. Είτε λέγεται αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών είτε Δημόσια Διοίκηση είτε απλώς αναστολή λειτουργίας των θεάτρων.

Για τη δεύτερη πολιτική θεωρία, την «επανονομασία», αρκεί το παράδειγμα του «χαρατσιού». Αποτελεί καθαρή μετεξέλιξη της θεωρίας «βγήκε πρώτος στην καρδιά μας», σύμφωνα με την οποία, όταν μπορέσεις να βρεις κάποιους πρόθυμους να συμμεριστούν την ίδια ψευδαίσθηση με εσένα, τότε η ψευδαίσθηση αυτή γίνεται πραγματικότητα.

Οσο για τον «Αελαφισμό» δεν χρειάζεται παρά μια ματιά στα προχθεσινά γεγονότα της επιτροπής της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Εκεί, δηλαδή, όπου αποδείχθηκε πως δεν υπάρχει ερώτηση, όσο σκληρή κι αν είναι, που να μην μπορεί να απαντηθεί με τη στάση «Α, ένας φασίστας» ή «Α, μια αγενής», ώστε να στραφεί εκεί η προσοχή των «θεατών».

................

Αυτό πάλι; Θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων που λερώνουν δημόσια! Μέτρο που στοχεύει ξεκάθαρα στη φίμωση της Χρυσής Αυγής, αφού πλέον κάθε φορά που ένας βουλευτής της διαμαρτύρεται εναντίον κάποιου καναλιού, θα πρέπει ο Νίκος Μιχαλολιάκος να πληρώνει πρόστιμο...

Συμπέρασμα: παράγουμε περισσότερες σίγουρες απαντήσεις από όσες μπορούμε να ρωτήσουμε.

Δικός σας,

Συλλεκτική έκδοση, που περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες στιγμές του καταξιωμένου δημιουργού επιτυχιών: από το «Απαλλάσσω την Εκκλησία από το Χαράτσι» μέχρι το «Δεν είδα τη Λίστα»... 

n.zachariadis@eleftherotypia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια :