vorini-gr: Πολωνία | Το περιοδικό Uwazam RZE θέλει τη Μέρκελ σε στρατόπεδο συγκέντρωσης

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Πολωνία | Το περιοδικό Uwazam RZE θέλει τη Μέρκελ σε στρατόπεδο συγκέντρωσης

Έντονες αντιδράσεις και πολλά δημοσιεύματα στα γερμανικά ΜΜΕ έχει προκαλέσει η ιδέα πολωνικού περιοδικού να παρουσιάσει την Άνκελα Μέρκελ ως... έγκλειστη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης με τη στολή της κρατούμενης και το περίγραμμα του στρατοπέδου να αναδύεται στο φόντο...

Το εξώφυλλο του «Uwazam RZE» συνοδεύεται από τον τίτλο «Η παραποίηση της ιστορίας» και στο κεντρικό του θέμα το περιοδικό γράφει με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ότι οι Γερμανοί προσπαθούν να παρουσιάσουν τον εαυτό τους ως θύματα του πολέμου.

Ο συντάκτης σημειώνει ότι παρά τις προσπάθειες, είναι δύσκολο να σβηστεί από τη συλλογική συνείδηση το γεγονός ότι οι Γερμανοί είναι υπεύθυνοι για τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και τη σκληρότητα του. 

Γίνεται επίσης λόγος για μια διαδικασία συνεχή από την πλευρά των Γερμανών, που έχει οδηγήσει στην απόλυτη ανάκαμψη της εθνικής αίσθησης των αξιών «καλωσήλθατε στο Τρίτο Ράιχ». 

Η αφορμή ήταν το ντοκιμαντέρ «Οι Πατέρες μας, οι Μητέρες μας», και στο άρθρο γίνεται ανάλυση της ιδέας που κρύβεται, κατά το περιοδικό, πίσω από αυτό το ντοκιμαντέρ. 

O Πολωνός διπλωμάτης στη Γερμανία Jerzy Marganski, έγραψε μια επιστολή προς τον τηλεοπτικό σταθμό, μετά την προβολή της σειράς, για να εκφράσει τον αποτροπιασμό του, καθώς, κατά τους Πολωνούς, επιχειρείται να αθωωθούν οι Γερμανοί για το Ολοκαύτωμα και να ρίξουν τα βάρη στην Πολωνία.



lifo.gr - www.uwazamrze.pl/

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :