vorini-gr: Το ντΕΡΤι του ανασχηματισμού

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Το ντΕΡΤι του ανασχηματισμού

Θαύμα,θαύμα.Οι τρεις,μπήκαν στη σύσκεψη με ερωτήματα για την ΕΡΤ και βγήκαν με απαντήσεις για τον ανασχηματισμό.Στις δηλώσεις Κουβέλη και Βενιζέλου μετά την σύσκεψη που θα εξέταζε το θέμα της ΕΡΤ,το μόνο αναπάντητο είναι τι τελικώς θα γίνει με την ΕΡΤ...

Ωστόσο οι εταίροι είχαν την ευκαρία να επιβεβεβαιώσουν την μεταξύ τους σχέση,την αναγκαιότητα να συναποφασίζουν στην κυβέρνηση και βέβαια τον ανασχηματισμό. Οι για λίγο αντιΣαμαρικοί εταίροι του Σαμαρά,στις τοποθετήσεις τους ήταν σαφείς.Υπέδειξαν στον πρωθυπουργό πως δεν μπορεί να λειτουργεί χωρίς να τους ρωτά,δεν μπορεί να αποφασίζει χωρίς να τους υπολογίζει γιατί μπορεί να φτάσει στο χείλος της πολιτικής κρίσης. 

Δηλαδή τα θέματα Δημοκρατίας τα οποία έβαλαν στο μεγάλο τραπέζι του Μαξίμου εκτός από τα κουλουράκια,δεν ήταν ότι ο Σαμαράς παίρνει αντιδημοκρατικές αποφάσεις,κυβερνά χρησιμοποιώντας Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αντί για τη Βουλή κι κλείνει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση,αλλά ότι τα κάνει χωρίς να τους ρωτά. 

Δηλαδή η Δημοκρατία δεν είναι ο τρόπος που χρησιμοποιείται απέναντι στην κοινωνία,αλλά στους ίδιους. Και μέσα σε όλα,ήθελε ο Βενιζέλος να κρυφτεί,αλλά η χαρά δεν τον άφηνε. Βγήκε και ανακοίνωσε την επιτυχία της σύσκεψης και το μάθημα που πήρε ο Σαμαράς,προαναγγέλοντας τον ανασχηματισμό που έρχεται. 

Τελικώς η ΕΡΤ δεν χρειαζόταν πομπούς αλλά να μπει ο Κουβέλης και ο Βενιζέλος στην κυβέρνηση. 
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία χρησιμοποιήθηκε για να μπορέσουν να δραπετεύσουν από το αδιέξοδο οι κυβερνητικοί εταίροι δίνοντας ο καθένας την δική του ερμηνεία,είναι απλώς μια απόφαση. 

Πέρα από αυτή υπάρχει ην ουσία,στην οποία πρέπει όλοι να τοποθετηθούν πολιτικά.Να λειτουργήσει δηλαδή η ΕΡΤ τώρα.Αν βιάζονται να κάνουν ξεκαθάρισμα,ας ξεκινήσουν με τις ειδικές θέσεις που δημιούργησαν στην ΕΡΤ με συμβούλους,κουμπάρους,μπατζανάκηδες ειδικούς σε θέματα επικοινωνίας και υποσχόμενες σε θέματα γοητείας. 

Στην πολιτική είναι σύνηθες,αυτοί που είναι σε αδιέξοδο,να δημιουργούν κρίσεις,να κάνουν την κοινωνία να φοβάται πως έρχεται το χειρότερο,για να μπορούν στη συνέχεια να τις επιλύουν κατά το συμφέρον τους, εμφανιζόμενοι ως σωτήρες.Αυτό έγινε για μια ακόμη φορά. 

Με τον πιο ανήθικο τρόπο,Κουβέλης και Βενιζέλος χρησιμοποίησαν το θέμα της ΕΡΤ,για να πιέσουν τον Σαμαρά και να του θυμίσουν πως είναι σε αλληλοοημηρία.Πως μπορούν αν θέλουν,να μετατρέπουν τη κοινωνικά προβλήματα σε πολιτικές κρίσεις,χρησιμοποιώντας την «κοινωνική τους ταυτότητα» και την κοινωνική ρητορική τους. Αυτό είναι το όπλο τους και γι αυτό επιλέγησαν ως κυβερνητικοί εταίροι. 

Για να κρύβουν το αναχρονιστικό προφίλ ενός πρωθυπουργού ακροδεξιού,εθνικιστή,θρησκόληπτου που προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει «τα μυστικά του Βάλτου» της διαπλοκής,έχοντας συνεχώς το φόβο πως μπορεί η διαπλοκή να τον εγκαταλείψει όπως ο ίδιος τον Μητσοτάκη τον οποίο έριξε απ την κυβέρνηση. Το ντΕΡΤι του ανασχηματισμού λοιπόν λύθηκε. Ο Σαμαράς πήρε το μάθημά του.Οι πολίτες;

Digital_image_processing_by takis_Vorini_June_2013



  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :