vorini-gr: Μία αναδρομή που παρουσιάζει διαφορετικές στιγμές της ελληνικής πολιτικής ιστορίας...| Photo gallery

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Μία αναδρομή που παρουσιάζει διαφορετικές στιγμές της ελληνικής πολιτικής ιστορίας...| Photo gallery

Έκθεση αφίσας και ντοκουμέντων για τα 40 χρόνια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (1973-2013) φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»  έως 24 Νοεμβρίου...

Συμπληρώνονται 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και μία έκθεση αφίσας προσπαθεί να μας βάλει σε σκέψεις. Παραλληλίζοντας το τότε με το σήμερα μέσα από τις εικόνες των σκιτσογράφων της εκάστοτε εποχής, τίθενται βασικά ερωτήματα για τις ομοιότητες και τις διαφορές των δύο αυτών περιόδων μέσα από το καυστικό πενάκι των σκιτσογράφων. 

Τελικά πόσο ελεύθεροι είμαστε σήμερα; Και ο αγώνας για την ελευθερία τελικά έληξε τότε ή συνεχίζεται ακόμα και σήμερα; Με αυτή την έκθεση επέλεξε το Ελληνικό Κέντρο Αφίσας και ο δήμος Αθηναίων να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου με μία έκθεση αφίσας και ντοκουμέντων στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», η οποία θα διαρκέσει έως 24 Νοεμβρίου. 

Οι αφίσες της έκθεσης παρουσιάζουν διαφορετικές χρονικές και πολιτικές περιόδους της χώρας: από το 1966 εκτίθενται 67 αφίσες-ντοκουμέντα της 4ης μαραθώνιας πορείας αφιερωμένης στον αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, αλλά και αφίσες από το 1967 - 74 που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως και έργα από το 1974 έως το 2012 που αναπαριστούν δημοκρατικές πολιτικές νεολαίες της εκάστοτε εποχής. 

Στην έκθεση αυτή συμμετέχει επίσης ο γλύπτης Χρήστος Τσιμπουρλάς, ενώ την αφίσα της έκθεσης έχει φιλοτεχνήσει ο σκιτσογράφος Σπύρος Ορνεράκης.
Η έκθεση άνοιξε 12 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει εως την 24η Νοεμβρίου. στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, «Μελίνα», 
Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο, 
Τηλ: 210 3452150. 
Τρίτη έως Σάββατο 10.00 - 20.00, Κυριακή 10.00 - 14.00. 

Είσοδος ελεύθερη.


  

spirto.net

Δεν υπάρχουν σχόλια :