vorini-gr: «Λευκή Νύχτα» | Show πάνω σε κοινωνικά ερείπια

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

«Λευκή Νύχτα» | Show πάνω σε κοινωνικά ερείπια

«Η 'Λευκή Νύχτα' όχι μόνο είναι παράνομη, αλλά είναι και ανήθικη απέναντι στους εμποροϋπαλλήλους. Σε πολλά από τα καταστήματα-επιχειρήσεις...

...μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί εξευτελιστικές μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία και μένουν απλήρωτοι ή πληρώνονται έναντι για μεγάλο χρονικό διάστημα» σημειώνει η Ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Εκλλάδος. «Δεν φθάνουν όλα αυτά, τους ζητούν και από πάνω να δουλέψουν σα δούλοι ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου για να κάνουν το show τους, πάνω στα κοινωνικά ερείπια μιας πόλης, αστέγων, φτωχών και ανέργων».

Η ομοσπονδία καλεί τους υπαλλήλους «να μη δουλέψουν ούτε μια ώρα παραπάνω» και τους καταναλωτές «να μην αγοράσουν τίποτε κατά τη διάρκεια της 'Λευκής Νύχτας'». Η απόφαση για την παράταση του ωραρίου των καταστημάτων, αλλά και κάποιων μουσείων πάρθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής, ενώ στηρίζεται και από το Δήμο Αθηναίων.

Τα Μουσεία που θα παρατείνουν το ωράριό τους μέχρι τις 23:00 είναι το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» του δήμου Αθηναίων, το Νομισματικό Μουσείο και το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων.

Η ανακοίνωση της ΟΙΥΕ έχει ως εξής:
"Ο μνημονιακότερος όλων των μνημονιακών εργοδοτών , ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας (ΕΣΑ) και ο Πρόεδρός του σε αγαστή συνεργασία με το Δήμαρχο Αθήνας και τον Περιφερειάρχη Αττικής, εκμαίευσαν παράνομη απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με την οποία τα εμπορικά καταστήματα του Δήμου Αθηναίων θα μείνουν ανοιχτά το Σάββατο 28 Δεκέμβρη έως τις 23.00!

Ας κάνουν όσες «μουσικοχορευτικές» εκδηλώσεις θέλουν, αλλά σε ό, τι αφορά τους εργαζόμενους τους προειδοποιούμε.

Η «Λευκή Νύχτα» όχι μόνο είναι παράνομη, αλλά είναι και ανήθικη απέναντι στους εμποροϋπαλλήλους. Ας μη ξεχνούν, ότι σε πολλά από τα καταστήματα – επιχειρήσεις μέλη του ΕΣΑ, οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί εξευτελιστικές μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία και μένουν απλήρωτοι ή πληρώνονται έναντι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν φθάνουν όλα αυτά, τους ζητούν και από πάνω να δουλέψουν σα δούλοι ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου για να κάνουν το show τους , πάνω στα κοινωνικά ερείπια μιας πόλης, αστέγων, φτωχών και ανέργων .

Καλούμε τους εργαζόμενους να μη δεχθούν να δουλέψουν ούτε μια ώρα παραπάνω. Καλούμε τους καταναλωτές να μην αγοράσουν τίποτε κατά τη διάρκεια της «Λευκής Νύχτας». Η «Λευκή Νύχτα» που οραματίζονται ο Πρόεδρος του ΕΣΑ και ο Δήμαρχος Αθηναίων, δεν θα γίνει.

Τουλάχιστον όχι με δούλους τους εργαζομένους!".


avgi.gr


Digital image processing by takis Vorini Dec2013 

Δεν υπάρχουν σχόλια :