vorini-gr: Την ώρα που έβλεπες #voicegr

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Την ώρα που έβλεπες #voicegr

Την ίδια στιγμή που, για παράδειγμα, εσύ καθόσουν στον καναπέ του σπιτιού σου και έβλεπες #voicegr, στις κοντινές ή μακρινές γειτονιές του πλανήτη συνέβαιναν διάφορα γεγονότα...


**Στην Οδησσό, δεκάδες νεκροί από ασφυξία. Φιλο-ουκρανοί πυρπόλησαν κτίριο στο οποίο είχαν καταφύγει ρωσόφωνοι διαδηλωτές. Οι παγιδευμένοι πηδούσαν από τα παράθυρα για να σωθούν από τις φλόγες.

Προειδοποίηση πως η Ρωσία θα καταβάλλει τίμημα για τη στάση της στις εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία απηύθυναν Μπαράκ Ομπάμα και Άνγκελα Μέρκελ από τον Λευκό Οίκο, δηλώνοντας έτοιμοι για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στον τομέα της οικονομίας, εάν παραταθεί η κρίση στην πρώην σοβιετική δημοκρατία.

"Όλα θυμίζουν παρυφές πολέμου", σχολίαζαν έμπειροι αναλυτές.

**Mικρό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες ευρωεκλογές, με διαφορά κάτω της μίας ποσοστιαίας μονάδας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, έδιναν δύο νέες δημοσκοπήσεις από τις εταιρείες MRB και e–voice. Αντιθέτως, ισχυρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έδινε έρευνα της Palmos Analysis.

**Εκατοντάδες νεκροί και χιλιάδες αγνοούμενοι ήταν, μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ο απολογισμός της τεράστιας κατολίσθησης που προκλήθηκε λόγω καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν και έθαψε κάτω από τόνους λάσπης ένα ολόκληρο χωριό. Τουλάχιστον 2000 άνθρωποι είναι νεκροί. Αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί.

**Οργή προκαλούσε στο Σιν Φέιν η ανακοίνωση της αστυνομίας ότι παρατεινόταν, κατά 48 ώρες, με δικαστική εντολή, η κράτηση του αρχηγού του κόμματος Τζέρι Άνταμς, προκειμένου να δοθεί πρόσθετος χρόνος στις Αρχές για την ανάκρισή του σχετικά με πολύκροτη υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας -τέσσερις δεκαετίες πριν- την περίοδο των Ταραχών στη Βόρειο Ιρλανδία. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε στείλει ήδη επιστολή συμπαράστασης στον αρχηγό.

Θα μου πεις «και τι να κάνω, ρε αδερφέ, Παρασκευιάτικα, μέσα στο σπίτι;». Κανείς δε σου είπε τι να κάνεις, τι θα δεις και πού. 

Απλώς, να θυμάσαι ότι η πραγματική ζωή σπάνια διέμεινε στην τηλεόραση και είναι πάντα «εκεί έξω». 

Κάποιες φορές, σκληρή και αδυσώπητη. Άλλωστε, αν γίνει κάτι πολύ «χοντρό», ίσως το όποιο show να διακόψει την κανονική ροή του προγράμματός του, για να σου μεταδώσει τα τελευταία τραγικά νέα. Αλλά μπορεί και όχι, για ποιον λόγο να χαλάσει η «υπέροχη ατμόσφαιρα που υπάρχει στα καμαρίνια και βγαίνει και προς τα έξω!»;

επεξεργασμένη εικόνα takis Vorini


Real icons:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :