vorini-gr: «Δεν πάω στη Βραζιλία», όταν η μπάλα γίνεται επανάσταση (βίντεο+φώτος)

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

«Δεν πάω στη Βραζιλία», όταν η μπάλα γίνεται επανάσταση (βίντεο+φώτος)

Διαδικτυακό «χιτάκι» («viral» στη γλώσσα των εξοικειωμένων με την τεχνολογία) έγινε το «hashtag» «NoVoyABrasilPorque» («Δεν πάω στη Βραζιλία επειδή», στα αγγλικά: «#NotGoingToBrazil»), το οποίο...

...συγκεντρώνει τις διαμαρτυρίες των χρηστών του «Twitter» καθώς και οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα ενάντια στην κατασπατάληση χρημάτων για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου δίπλα στην ανέχεια του βραζιλιάνικου λαού. Αξίζει να σημειωθεί  πως το «#NoVoyABrasilPorque» ξεκίνησε από την Κολομβία με σύνθημα «Το Μουντιάλ της ανισότητας» και σύντομα έγινε παγκόσμιo «viral».

Στο μεταξύ, με συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ που ξεκινά την Πέμπτη, απείλησαν το Σάββατο, τρίτη ημέρα της απεργίας τους, οι εργαζόμενοι στο μετρό του Σάο Πάουλο, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. 

Η απεργία τους εντάσσεται σε ένα κύμα κινητοποιήσεων σε διάφορους κλάδους (οδηγοί λεωφορείων, αστυνομικοί, κ.ά.) στη Βραζιλία, κυρίως με μισθολογικά αιτήματα, καθώς το κόστος ζωής στη χώρα αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς κι ενώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο γίνεται πάρτι δισεκατομμυρίων δολαρίων.







  
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :