vorini-gr: Με άδεια χέρια έφυγε ο Σαμαράς από το Βερολίνο

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Με άδεια χέρια έφυγε ο Σαμαράς από το Βερολίνο

Χωρίς καμία δέσμευση της Γερμανίδας Καγκελαρίου – εν μέσω φιλοφρονήσεων και ευχολογίων – εγκατέλειψε το Βερολίνο ο Α. Σαμαράς....


Η Άνγκελα Μέρκελ απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στο χρέος, ενώ ο πρωθυπουργός όχι μόνο δε φαίνεται – όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του – να πήρε κάτι από όσα προσδοκούσε, αλλά επανέλαβε και τη δέσμευσή του να ολοκληρώσει το πρόγραμμα του μνημονίου.

Για πρώτη φορά, πάντως, ο Α. Σαμαράς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα, όταν ρωτήθηκε για τα δημοσιεύματα περί "βελούδινου διαζυγίου" με το Ταμείο.
Παρέπεμψε, δε, τη συζήτηση για το χρέος μετά την επικείμενη αξιολόγηση της τρόικας αλλά και τα αποτελέσματα των stress test των τραπεζών.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα δε χρειάζεται νέο δανειοδοτικό πρόγραμμα, ενώ προανήγγειλε συνέχιση της λιτότητας λέγοντας "«γυρισμός δεν υπάρχει, πίσω στα ελλείμματα δεν πρόκειται να πάμε".

Η Άνγκελα Μέρκελ, πάντως, απέφυγε επιμελώς τα καυτά ζητήματα, και περιορίστηκε στα "θετικά μηνύματα" από τον τουρισμό, στη γερμανική στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω δανείων, και στη συνεργασία – μέσω task force – στον τομέα της Υγείας.

Αφού ευχαρίστησε επανειλημμένα τη Γερμανίδα Καγκελλάριο, ο Α. Σαμαράς επανέλαβε την κυβερνητική αφήγηση του success story, που προσκρούει μόνο στην "υπερβολικά υψηλή ανεργία", υποστηρίζοντας όμως, ότι αυτή "μειώνεται πλέον σταθερά".



επεξεργασμένη εικόνα: takis Vorini


Δεν υπάρχουν σχόλια :