vorini-gr: Το ενδεχόμενο να φορολογήσει την άσπρη κάλτσα με πέδιλο εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Το ενδεχόμενο να φορολογήσει την άσπρη κάλτσα με πέδιλο εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το σενάριο να επιβληθεί ειδικός φόρος στην άσπρη κάλτσα με πέδιλο από την ερχόμενη τουριστική σεζόν σε περίπτωση που η Γερμανία σκληρύνει τη στάση της έναντι της Ελλάδας μελετά η κυβέρνηση...

Όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, το συγκεκριμένο μέτρο εξετάζεται εδώ και καιρό από το οικονομικό επιτελείο ως λύση που θα δώσει ανάσα στα δημοσιονομικά της χώρας, αλλά θα ασκήσει ταυτόχρονα και σημαντική πίεση στην Γερμανία να φανεί πιο ευέλικτη απέναντι στην Ελλάδα.

Όπως τονίζουν, η επιβολή ενός καλτσόσημου των 50 ευρώ μπορεί να βοηθήσει την κυβέρνηση να καλύψει ένα σημαντικό μέρος από το χρηματοδοτικό κενό που αντιμετωπίζουν τα δημόσια ταμεία, υπολογίζοντας τον αριθμό των Γερμανών τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα.

«Πιστεύουμε ότι το διπλό όφελος που θα προκύψει είναι ότι οι Γερμανοί θα αναγκαστούν να βάλουν νερό στο κρασί τους, κάτι που άλλωστε συνηθίζουν να κάνουν και στην ταβέρνα για να κρατήσει περισσότερο» ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ένα τέτοιο μέτρο θα πλήξει τον τουρισμό, όπως είχε συμβεί με αντίστοιχο μέτρο που είχε εφαρμοστεί πριν από λίγα χρόνια, βάσει του οποίου απαγορευόταν να μοιραστούν πάνω από πέντε Γερμανοί τουρίστες μια χωριάτικη.

Article:tovatraxi/επεξεργασμένη εικόνα: takis Vorini 



  

Δεν υπάρχουν σχόλια :