vorini-gr: The Nation |Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

The Nation |Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της

Στο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού The Nation βρίσκονται οι προσπάθειες της Ελλάδας να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η Ελλάδα υψώνει το ανάστημά της»...

Στο σχέδιο του εξωφύλλου πρωταγωνιστεί μία γροθιά που κρατά ανάμεσα στα δάχτυλα μία ελληνική σημαία, ενώ ο υπότιτλος αναφέρει: «Ο ΣΥΡΖΑ κέρδισε ζωτικής σημασίας παραχωρήσεις από την τρόικα – και με τον τρόπο αυτό μπορεί να άλλαξε το μέλλον της Ευρωζώνης».

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων στο σχετικό άρθρο της η Μαρία Μαργαρώνη, «ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε ζωτικής σημασίας παραχωρήσεις: χρόνο, ένα τέλος στην παράλογη απαίτηση για τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα, και το δικαίωμα να σχεδιάσει το δικό του μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

Αυτή είναι μία νίκη μεγαλύτερη απ’ όσο μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψεως – και δε θα ήταν εφικτή χωρίς τη θέληση των Ελλήνων διαπραγματευτών να λάβουν μία πραγματικά ριζοσπαστική θέση, ρισκάροντας τα πάντα. Με αυτόν τον τρόπο, άλλαξαν επίσης το μέλλον της Ευρωζώνης. Ρωγμές έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στο Τείχος του Βερολίνου. 

Το σκληρό υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας έχει αναγκαστεί να παραδεχθεί ότι η πολιτική μπορεί να διαχωριστεί από την οικονομία. Ία μικρή χώρα επιμένει στη δημοκρατία της, παρά την εναντίωση από τις Βρυξέλλες, εντείνοντας την αντίφαση στην καρδιά της Ευρωζώνης.

Οι εκλογές πλησιάζουν σε Ισπανία, Ιρλανδία και Πορτογαλία, που όλες έχουν πληγεί σκληρά από τη λιτότητα. Οι αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές ανακοίνωναν ότι «η ελπίδα έρχεται» με ζωηρά χρωματισμένα γράμματα. Τώρα είναι ώρα για κανονική ελπίδα, σε μαύρο και άσπρο».   

Το τεύχος του The Nation  με το εξώφυλλο αυτό θα κυκλοφορήσει στις 23 Μαρτίου.




koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :