vorini-gr: Σε απόλυτο κιτς η επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Σε απόλυτο κιτς η επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία

Τα «έπαιξε» η καγκελάριος Μέρκελ όταν μπήκε στο Ντολμάμπαχτσε, το παλάτι των τελευταίων Σουτλάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας..

Καντήλια, καντηλάκια, χρυσοί θρόνοι σημαίες της Φενερμπαχτσε...και τι δεν είχε το Ντολμάμπαχτσε!!

Προς στιγμή σκέφτηκε πως την είχε γλυτώσει, γιατί η συνάντηση δεν έγινε στο καρακίτς Λευκό Παλάτι του  Ερντογάν με τα 1000 δωμάτια, αλλά τελικά, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες παρακάτω δεν κατάφερε να αποφύγει την εκθαμβωτική τούρκικη χλιδή του και το κιτσαριό σε όλο του το μεγαλείο.

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω φωτογραφία της καγκελαρίου όταν μπαίνει στην αίθουσα στην οποία είχαν συγκεντρωθεί οι φωτογράφοι και η έκπληξή της όταν αντικρίζει τον χρυσό θρόνο στον οποίο πρέπει να καθίσει.

Ο τρόμος από το πολύ κιτς της τύφλωσε τα μάτια και εντελώς απροστάτευτη έγειρε απελπισμένη στην «χρυσή» κάσα της «χρυσής» πόρτας!

«Τι έπαθα η γυναίκα», μονολόγησε, ενώ ταυτόχρονα ακούστηκε η βροντερή φωνή του  Erdoğan Paşa που την καλούσε να κάτσει δίπλα του στον χρυσοστολισμένο θρόνο που της είχε ετοιμάσει.

«Είσαι η "Hürrem" μου» θα μπορούσε να της πει αλλά την φώναξε "Ανγκελα" γυρνώντας προς το μέρος της σαν τον  χαλίφη από τις 1.001 νύχτες.!!


Ο Τζιμ Ρόμπερτ, αρχισυντάκτης του διαδικτυακού περιοδικού Mashable σχολίασε: «Η Αγκελα Μέρκελ δεν μπορεί να πιστέψει ότι έπρεπε να καθίσει σε αυτήν την πολυθρόνα».

Ο Μπέντζαμιν Χάρβεΐ επικεφαλής του γραφείου του πρακτορείου Bloomberg στην Τουρκία έγραψε στο Twitter: «Η Μέρκελ ήθελε να αποφύγει μια παράξενη φωτογράφιση στο νέο παλάτι του Ερντογάν».  
Μετά από αυτό το "κάζο" δεν την βλέπω τη Μέρκελ να πηγαίνει προς Τουρκία μεριά για τα επόμενα 20 χρόνια!!




surce-photos:thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια :