vorini-gr: Με συμπτώματα βαριάς μελαγχολίας αποχώρησαν Έλληνες και ξένοι τουρίστες από τη τελετή έναρξης του νέου χρόνου. Αιτία.... τα τραγούδια του Φ.Πλιάτσικα!

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Με συμπτώματα βαριάς μελαγχολίας αποχώρησαν Έλληνες και ξένοι τουρίστες από τη τελετή έναρξης του νέου χρόνου. Αιτία.... τα τραγούδια του Φ.Πλιάτσικα!

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όσοι "τυχεροί" παρευρέθηκαν στην τελετή του Δήμου Αθηναίων για την έλευση του καινούργιου χρόνου  έφυγαν με μια παράξενη μελαγχολία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους....

Αργότερα διαπιστώθηκε πως αιτία ήταν ...τα "ελπιδοφόρα" τραγούδια του Φ.Πλιάτσικα τα οποία ως γνωστόν "ανασταίνουν και νεκρούς"!!

Ευτυχώς για κάποιους ξένους τουρίστες που δεν γνώριζαν ελληνικά για να πιάσουν το νόημα των στίχων...διαφορετικά θα είχαμε και διπλωματικό επεισόδιο.

Ιδού και μερικοί "χαρούμενοι" στίχοι του "επιδοτούμενου" καλλιτέχνη, ειδικά για εκδηλώσεις και εορτές χαράς, που σε στέλνουν αδιάβαστο:


Αδελφέ μου χαράχτηκες από ασθενικά καθεστώτα.
Είδες την ελπίδα να χάνεται στη φλόγα
εμφύλιων πολέμων, οικονομικών κρίσεων.
Η γη σου πλέον νεκρή στα χέρια τρελών στρατηγών.
Αντί για ανθρώπους έβλεπες ανασφαλή φαντάσματα, 
τσαλακωμένες πόλεις και οδοφράγματα.
Ματωμένα βλέμματα κι η φυγή σου επιβάλλεται αδελφέ μου, 
η φυγή σου επιβάλλεται.

###

Τα φέραμε από δω τα φέραμε από κει
άντε ξανά τα ίδια τα ίδια απ’ την αρχή
τα φέραμε από δω τα φέραμε από κει
εγώ ξανά στο τίποτα στο γενικά εσύ, στο γενικά

###

Τραβάς χαρτί για νίκες
μα ρέντα ποτέ δεν είχες.
Πριν να παίξεις, βγήκες.
Τι να θυμηθείς, ήττες


Η επιτυχής αυτή επιλογή του Δήμαρχου Γιώργου Καμίνη δημιούργησε ποικίλες αντιδράσεις και μάλιστα μερικοί εξέφρασαν την επιθυμία του χρόνου να καλέσουν και τον Βασίλη Καζούλη ενώ οι υπάλληλοι του Δήμου θα μοιράζουν μαντήλια και κολλύρια για το κλάμα.

Καλή Χρονιά!!


επεξεργασμένη εικόνα takis Vorini-Jan-2016



Δεν υπάρχουν σχόλια :