vorini-gr: Διδασκαλία παραπληροφόρησης και το "γκολ" του Κύπριου επίτροπου στην έδρα του ΣΚΑΪ!

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Διδασκαλία παραπληροφόρησης και το "γκολ" του Κύπριου επίτροπου στην έδρα του ΣΚΑΪ!

Απολαυστικές στιγμές κωμωδίας έζησαν όσοι παρακολουθούν το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Πρωταγωνιστές ο Παπαχελάς, η Κοσιώνη και ο Κύπριος επίτροπος της ΕΕ που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους με γκολ μέσα στην... έδρα της παραπληροφόρησης...

Το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα ΣΟΒΑΡΟ και ΕΘΝΙΚΟ. Η τσακισμένη από την κρίση (και τις "γιαβόλ σε όλα" πολιτικές των προηγούμενων σαμαράδων) Ελλάδα καλείται να σηκώσει δυσανάλογο με τις δυνατότητές της βάρος για να αντιμετωπίσει τις συνεχώς αυξανόμενες προσφυγικές ροές και μάλιστα σε μία Ευρώπη που αντί να δείξει ενότητα, αποπνέει ανευθυνότητα, έλλειψη σχεδίου και σε ορισμένες περιτπώσεις χωρών έλλειψη αλληλεγγύης και ξενοφοβία.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν το αυτονόητο: Το προσφυγικό ΔΕΝ προσφέρεται για αντικυβερνητική σπέκουλα και μικροπολιτικά παιχνιδάκια από τους γνωστούς συστημικούς κύκλους. Άλλα άντε να τα εξηγήσεις αυτά στον ΣΚΑΪ και τον (κάθε) Παπαχελά.

Ο γνωστός δημοσιογράφος έβαλε στις άκρες τους... φακέλους, φόρεσε γραβάτα και βαρύ ύφος ξερόλα και "αποκάλυψε" ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση για αυτό θα αναθέσει σε ΜΚΟ τη διανομή της βοήθειας στους πρόσφυγες. Για καμαρώστε τον:

Όλα αυτά τη Δευτέρα. Την 1η του Μάρτη. 
Στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη, όπως μόλις είδατε. Ώστε έτσι, ε; Δεν μας εμπιστεύονται οι Ευρωπαίοι, ε; Πολύ άσχημο αυτό, δε συμφωνείτε; Αλλά και πολύ ΨΕΥΤΙΚΟ.

Ποια είναι η πλάκα; 
Ότι η ΗΧΗΡΗ διάψευση ήρθε μέσα από το ίδιο δελτίο, μία ημέρα μετά! Η Σία έχει καλεσμένο τον Κύπριο Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χρήστο Στυλιανίδη. Και του μεταφέρει την πληροφορία Παπαχελά. "Κύριε επίτροπε, γιατί ανατίθεται η διανομή των χρημάτων σε οργανώσεις και όχι στο ελληνικό κράτος; Υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης;" τον ρωτάει (χαμογελαστή και ήσυχη γιατί θεωρεί ότι έκανε τη δουλειά της).

Και κάπου εδώ γίνεται η... καταστροφή. 
Κάπου εδώ καταρρέει ακόμη μια προπαγάνδα λάσπης. Κάπου εδώ απαντάει ο Χρήστος Στυλιανίδης: "ΟΧΙ, ΟΧΙ, δεν τίθεται καθόλου τέτοιο ζήτημα και θέλω να το διευκρινίσω. ΠΑΝΤΑ η ανθρωπιστική βοήθεια δίνεται δια μέσου των ανθρωπιστικών οργανώσεων" είναι τα ακριβή λόγια του.

Πρόβλημα! 
Και τώρα τι λέμε; Ζητάμε συγνώμη για την παραπληρόφηση; Λέμε στον Επίτροπο ότι δε ξέρει αυτός αλλά ξέρει ο... Αλέξης ο Παπαχελάς; Μπα! Το πρώτο θέλει θάρρος, το δεύτερο είναι επικίνδυνο να εκτεθούμε περισσότερο. Οπότε, Σία; Πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα και αλλάζουμε θέμα!

Ο Στυλιανίδης, όμως, ΕΠΙΜΕΝΕΙ και ζητάει να το διευκρινίσει ξανά: ΚΑΝΕΝΑ θέμα εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση. 

Απολαύστε υπεύθυνα. Και μην καταπίνετε αμάσητη την προπαγάνδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια :