vorini-gr: Αναγνωστοπούλου: Καλώ τις που@@ες του Νότου να απαντήσουμε στον Ντάισελμπλουμ

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Αναγνωστοπούλου: Καλώ τις που@@ες του Νότου να απαντήσουμε στον Ντάισελμπλουμ

Mία «πληρωμένη» απάντηση στις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου «έφαγαν τα λεφτά σε ποτά και γυναίκες», έδωσε η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου με μία ανάρτησή της στο facebook...

Συγκεκριμένα, η Αναγνωστοπούλου καταγγέλλει το στερεοτυπικό λόγο του Ντάισελμπλουμ, που ξεχωρίζει τους ευρωπαίους πολίτες σε απολίτιστους «Νότιους» και πολιτισμένους «Βόριους», ενώ αναφέρεται και στην έμφυλη ανισότητα και στο σεξισμό, που αναπαράγονται σε μία «εκπολιτισμένη» Ευρώπη από τα στόματα ανθρώπων σε καίριες και εξαιρετικά σημαντικές θέσεις, όπως αυτή του προέδρου του Eurogroup.

«Η Ευρώπη της Δημοκρατίας, της διαλεκτικής, της ισότητας επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά δια στόματος Ντάισελμπλουμ. Οι Νότιοι φάγανε τα λεφτά στις γυναίκες και το αλκοόλ. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Ότι η πολιτική διεξάγεται με όρους πολιτισμικών χαρακτηριστικών;

Δεν υπάρχουν ιδεολογίες, δεν υπάρχουν πολιτικές, υπάρχουν οι “Νότιοι” και οι “Βόρειοι” (κατά το χριστιανοί-μουσουλμάνοι). Ότι οι γυναίκες για την Ευρώπη των δικαιωμάτων και της έμφυλης ισότητας είναι το “λάφυρο” των απολίτιστων Νότιων που τρώνε τα λεφτά των πολιτισμένων Βόρειων (η πολιτική ανάμεσα σε άνδρες, οι γυναίκες “λάφυρο”)», τόνισε με  η Σία Αναγνωστοπούλου.



Στη συνέχεια η πρώην υφυπουργός Παιδείας σημείωσε: «ότι οι Νότιες είναι λίγο ως πολύ “που@@ες” (άβουλα πλάσματα που τρέφονται από τους απολίτιστους); Η Ευρώπη γιορτάζει τα 60 χρόνια της, και ο κ. Ντάισελμπλουμ (και διάφοροι άλλοι) διαφεντεύουν το μέλλον της. Καλώ τις “που@@ες” γυναίκες του Νότου να υπογράψουμε διακήρυξη, η οποία πρέπει να σταλεί στη Ρώμη και να διαβαστεί».

Η ανακοίνωση της Αντωνοπούλου καταλήγει, 
«καλώ τις “που@@ες” του Νότου να αναδείξουμε το μάτσο πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού (περί αυτού πρόκειται), να αναδείξουμε το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης. Το ζήτημα δεν είναι “γυναικεία” υπόθεση.

Αλλά, όπως έλεγε η Σιμόν ντε Μποβουάρ, στις περιόδους κρίσης (πόλεμος, φτώχεια, κλπ) οι γυναίκες (όπως και οι αδύναμες κοινωνικά τάξεις) πληρώνουν πρώτες τη νύφη».

Η πρώην υφυπουργός Παιδείας υπογράφει την ανακοίνωση ως «Μια “π@@να” του Νότου».



Δεν υπάρχουν σχόλια :