vorini-gr: Ξεκίνησε η απόψυξη του Πέτρου Γαϊτάνου ενόψει του Πάσχα

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Ξεκίνησε η απόψυξη του Πέτρου Γαϊτάνου ενόψει του Πάσχα

Τη διαδικασία απόψυξης του Πέτρου Γαϊτάνου προκειμένου να είναι έτοιμος για τις παραδοσιακές του εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ανακοίνωσε σήμερα η Αρχιεπισκοπή Αθηνών...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόψυξη του γνωστού καλλιτέχνη αναμένεται να διαρκέσει περίπου 48 ώρες, ενώ στη συνέχεια θα ελεγχθούν τόσο η λειτουργία της φωνής του όσο και οι μπούκλες του από μητροπολίτες του τμήματος Κρυογενετικής της Ιεράς Συνόδου.

Υπενθυμίζεται ότι στο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των θρησκευτικών γιορτών ο Πέτρος Γαϊτάνος φυλάσσεται σε ειδικό θάλαμο σε εγκαταστάσεις της Εκκλησίας, σε θερμοκρασία που αγγίζει τους -196 βαθμούς Κελσίου, προκειμένου να παραμένει αναλλοίωτος στο χρόνο.

Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις της Εκκλησίας ο καλλιτέχνης -που είναι εξαιρετικά δημοφιλής στις ηλικίες από 90 έως 120 ετών- θα μπορεί με τη μέθοδο αυτή να συνεχίσει να ερμηνεύει θρησκευτικούς ύμνους τουλάχιστον μέχρι το 2300 μ.Χ, ημερομηνία κατά την οποία θα μπορεί να αντικατασταθεί με ρομποτικό Πέτρο Γαϊτάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :