vorini-gr: Για τα μάτια της Σαλώμης των ΜΜΕ οι καρατομήσεις Μητσοτάκη

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Για τα μάτια της Σαλώμης των ΜΜΕ οι καρατομήσεις Μητσοτάκη

 Δεκαπέντε μήνες μετά την κατάκτηση του «γαλάζιου θώκου» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κι όμως ακόμα η ΝΔ και ο ηγετικός της πυρήνας αδυνατούν να εξασφαλίσουν τον έλεγχο του κόμματος, αλλά και να χαράξουν ενιαία γραμμή, η οποία να είναι σεβαστή και να εμπνέει την κοινοβουλευτική ομάδα...

Αυτό άλλωστε αποδείχθηκε περίτρανα με μία δεύτερη κατά σειρά καρατόμηση, αυτή της Κατερίνας Παπακώστα από το οργανόγραμμα της ΝΔ. Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν δύο μήνες, στη σημερινή θέση της κ. Παπακώστα, είχε βρεθεί ο Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος καρατομήθηκε από τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι τα δύο πρόσωπα διατηρούν άψογες σχέσεις όταν «σβήνουν τα φώτα», ωστόσο δεν κρίνεται η στιγμή ως κατάλληλη από την ηγεσία για πιο βαθιές αλλαγές στο «γαλάζιο» οργανόγραμμα, ώστε να μη δοθεί κι άλλη τροφή στην εσωστρέφεια που συνεχίζει μαστίζει τη ΝΔ παρασκηνιακά. 

Έτσι, επελέγη η λύση της παροχής πολιτικής κάλυψης στον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος σημειωτέον εκμεταλλεύεται την ανοχή της ηγεσίας για την εξυπηρέτηση της προσωπικής του πολιτικής ατζέντας. Γι’ αυτό άλλωστε «κόπηκε» από τη λίστα των «γαλάζιων» βουλευτών που θα επανδρώσουν την εξεταστική επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία, παρά το γεγονός ότι υπήρξε υπουργός Υγείας.

Συνοψίζοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εγκλωβισμένος στην προσπάθειά του να δείξει ότι στη ΝΔ πνέει άνεμος ενότητας και πως έτοιμη για εκλογές, συνεχίζει να περιορίζεται  σε όχι και τόσο ριζοσπαστικές λύσεις, αποδεικνύοντας το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.

Το αν το πέτυχε, δεν κρίνεται απαραίτητο να απαντηθεί…

Υ.Γ: Πάντως, η υπόθεση καρατόμησης Παπακώστα για τα «μάτια» του Άδωνη, θυμίζει κάτι από το «αίτημα» της… Σαλώμης στον Ηρώδη. Τον παραλληλισμό αυτό είχε κάνει κάποτε ο «μέντορας» του αντιπροέδρου της ΝΔ, Γιώργος Καρατζαφέρης για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Το κωμικό της ιστορίας είναι πως τελικά η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά αυτή τη φορά στον ρόλο της Σαλώμης βρίσκεται το πολιτικό τέκνο του εμπνευστή του εν λόγω παραλληλισμού…




Δεν υπάρχουν σχόλια :