vorini-gr: Μιντιακή ομερτά

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Μιντιακή ομερτά

Η κατάθεσή – καταπέλτης του πρώην προέδρου του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέα Μαρτίνη ήταν πρώτο θέμα στις ειδήσεις. Όχι της Ελλάδας. Μιας άλλης χώρας, στην οποία τα ΜΜΕ θα σέβονταν τον εαυτό τους και το κοινό τους...

Κατέθεσε στην επιτροπή της βουλής ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης. Και η κατάθεσή του ήταν πρώτο θέμα στις ειδήσεις. Όχι της Ελλάδας. Μιας άλλης χώρας, στην οποία τα ΜΜΕ θα σέβονταν τον εαυτό τους και το κοινό τους.

Η κατάθεση του Ανδρέα Μαρτίνη ήταν καταπέλτης για όλο αυτό το συρφετό των ανήθικων και διαπλεκόμενων πολιτικών που οδήγησαν στην κατάρρευση του χώρου της Υγείας αλλά και της χώρας.

«Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε το σύστημα άλωσης Ερυθρού Σταυρού, ο κ. Λοβέρδος έσκαψε το λάκκο του Ντυνάν, και ο κ. Γεωργιάδης μάς έριξε μέσα και σφράγισε πολύ καλά», δήλωσε ο κ. Μαρτίνης.

Ο Λοβέρδοςτου ασκούσε πιέσεις να αποσύρει μήνυση που είχε καταθέσει κατά του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου αλλιώς θα έκλεινε τη στρόφιγγα του ΕΟΠΥΥ στο Ντυνάν. Ποιο House of cards; Ποιος Frank Underwood; Ανδρέας Λοβέρδος. Το είδος αυτό του ηθικά μεταλλαγμένου πολιτικού που αντί να βρίσκεται στο σπίτι του, είναι μέσα στη βουλή και σου κουνάει το δάχτυλο.

Αλλά αυτό σημαίνει «εναπομείναντες ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ». Είναι εκείνοι που τους -σε μία άλλη ευνομούμενη χώρα- υπόδικους τούς φέρνουν στα έδρανα της βουλής.

«Εάν ο κ. Λοβέρδος λειτουργούσε κατά το χιλιοστό που λειτούργησε ο Γιώργος Γεννηματάς, θα ήσασταν αλλιώς και εσείς, αλλιώς και εμείς» είπε ο Ανδρέας Μαρτίνης απευθυνόμενος στη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου. Τι θυμήθηκε τώρα… Ένα άλλο ΠΑΣΟΚ, μίας άλλης εποχής, τότε που στέγαζε όνειρα και όχι εγκληματίες.

Τα νοσήλεια της Δάφνης Σημίτη, συζύγου του αρχηγού της πολιτικής μαφίας, ανήλθαν στο ποσό των 30.000 ευρώ. Τι πλήρωσε; Επτακόσια ευρώ μέσω του ταμείου της…

Κι ύστερα ήρθαν τα ακροδεξιά «μπουμπούκια», Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, που έκαναν τα πάντα για να περάσει το Ερρίκος Ντυνάν στα χέρια των εκλεκτών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Καθεμία από αυτές τις αποκαλύψεις του Ανδρέα Μαρτίνη θα ήταν και ένα πρωτοσέλιδο, και μία έναρξη τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων. Σε μία άλλη χώρα, όπως είπαμε. Εδώ σιωπή. Η ομερτά των εκδοτών και των καναλαρχών.

Πήγε η κυβέρνηση να ξαναμοιράσει την τράπουλα στο τηλεοπτικό τοπίο. Το έκανε άγαρμπα. Έπεσε πάνω στο βράχο του ΣτΕ. Και τώρα το ΕΣΡ κάνει αυτό που ξέρει πάντα πολύ καλά: κωλυσιεργεί, αναβάλλει, καλύπτει την ομερτά.

Στον Τύπο αυτή η κυβέρνηση δεν έδωσε θαλασσοδάνεια. Σπίτι του ο Ψυχάρης. Ακολουθεί ο Μπόμπολας. Αλλά ποιος θα πάρει τη λεία; Ένας ίδιος ή χειρότερος. Ένας Μαρινάκης ή άλλο όμοιος. Για να ξαναβγάλει τον Πρετεντέρη στο γυαλί. Για να ξαναπεί τα ίδια ψέματα. Δεν υπάρχει κάθαρση σε αυτό το δράμα. Μόνο διαδοχή ολιγαρχών. 

Η μιντιακή ομερτά ζει και βασιλεύει. Γιατί το ορφανό κανάλι και η ορφανή εφημερίδα θα πάει πάλι σε αυτόν που έχει το περισσότερο χρήμα. Και το περισσότετο χρήμα είναι πάντα δεξιά. Η καρδιά είναι αριστερά. Διαλέξτε.

επεξεργασμένη εικόνα takis Vorini

Δεν υπάρχουν σχόλια :