vorini-gr: Αδωνις, Παπακώστα και στο βάθος … Μαρινάκης

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Αδωνις, Παπακώστα και στο βάθος … Μαρινάκης

Η διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα  από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με απαίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη δημιούργησε μια απρόσμενη κρίση στη ΝΔ και απέδειξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ικανή να βάζει αυτογκόλ πριν ξεκινήσει το ματς...

Η κυρία Παπακώστα δεν είπε κάτι προχωρημένο ή καινοφανές πολιτικά. Ζήτησε με αφορμή τον καβγά Αδωνι Γεωργιάδη-Πάνου Καμμένου, η κοινοβουλευτική αντιπαράθεση  να μην ξεπερνάει κάποια στοιχειώδη όρια πολιτικής ευπρέπειας.

Αλλά βεβαίως η διαγραφή δεν έγινε για τα μάτια του Πάνου. Αποτελεί μέρος του ξεκαθαρίσματος που επιχειρείται στο κόμμα και τη Β’ Αθηνών. Αποτυπώνει την κόντρα της ηγετικής ομάδας με το καραμανλικό μπλοκ, την επικράτηση της ακροδεξιάς πτέρυγας σε βάρος των κεντρώων, τη μάχη ακραίων και μετριοπαθών, που διχάζει τη ΝΔ. 

Είναι επίσης  προβληματικό για τη ΝΔ ότι για άλλη μια φορά μετέφερε στη Βουλή  την κόντρα του  Β. Μαρινάκη με την κυβέρνηση, και ειδικά με τον υπουργό Π. Καμμένο. Μοιάζει να καθορίζει την πολιτική ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν διστάζει να χάνει πολιτικούς πόντους προκειμένου να φανεί αρεστή σε έναν επιχειρηματία. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τι θα γινόταν, αν η σχημάτιζε κάποτε κυβέρνηση. 


επεξεργασμένες εικόνες: takis Vorini 


Δεν υπάρχουν σχόλια :