vorini-gr: Υποψίες πως ο Α. Σώρρας είναι ο Banksy, στο Λονδίνο στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Υποψίες πως ο Α. Σώρρας είναι ο Banksy, στο Λονδίνο στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του

Στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου στρέφεται το ενδιαφέρον των αρχών στην αναζήτηση του φυγόδικου αρχηγού της «Ελλήνων Συνέλευσις», Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος πλέον στις τάξεις της ΕΛΑΣ θεωρείται το ίδιο πρόσωπο με τον καλλιτέχνη-φάντασμα του street art, Banksy.


«Το ενδιαφέρον των αρχών για την εύρεση του καταζητούμενου Αρτέμη Σώρρα παραμένει αμείωτο. Υπάρχουν πολλές ενδείξεις και συγκεκριμένες συνδέσεις, από τις οποίες μπορούν να εξαχθούν δεδομένα συμπεράσματα. Δεν θέλω να λέω μεγάλα, αλλά θεωρώ ότι είμαστε κοντά σε κάτι σημαντικό» δήλωσε χαρακτηριστικά αξιωματούχος της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος αποκάλυψε την ύπαρξη ειδικού κλιμακίου οκτώ ατόμων που αναχώρησε προχτές με προορισμό το Λονδίνο και το Μπρίστολ.

Ο Αρτέμης Σώρρας παραμένει άφαντος από τον περασμένο Μάρτιο, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας του επέβαλε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος. Από την άλλη, ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης του γκράφιτι Banksy δρα υπό καθεστώς ανωνυμίας τα τελευταία 20 χρόνια, με τα έργα του να έχουν εμφανιστεί στην Αγγλία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, το Ισραήλ, την Τζαμάικα και την Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων της ΕΛΑΣ, οι ημερομηνίες που εμφανίστηκαν νέα έργα του Banksy σε πολλές περιπτώσεις συμπίπτουν με ταξίδια του Σώρρα στο εξωτερικό, ενώ είναι γνωστό πως ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις» είχε εργαστεί ως body builder στις αρχές της δεκαετίας του '90 στο Μπρίστολ, την ίδια εποχή που ο Banksy πρωτοέκανε την εμφάνισή του.

Οι συμπτώσεις δεν σταματούν εδώ: και οι δύο άνδρες με το έργο τους μάχονται το κατεστημένο, δεν εμπιστεύονται τα λεγόμενα «συστημικά» ΜΜΕ, ενώ και οι δύο είναι δηλωμένοι φαν του μουσικού συγκροτήματος Massive Attack.

Μάλιστα, όπως τονίζουν αξιωματικοί της Ασφάλειας, το γεγονός πως μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί έργο του Banksy στη γενέτειρα του Αρτέμη Σώρρα, Πάτρα, μάλλον ενισχύει τις υποψίες παρά τις αποδυναμώνει.

Τέλος, στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται πρόσωπο που εργαζόταν στο παρελθόν ως συντηρητής λεωφορείων στο Μπρίστολ του Ηνωμένου Βασιλείου και πλέον διατηρεί περίπτερο στο κέντρο της Πάτρας. Το εν λόγω άτομο αναζητείται σε πρακτορεία ΟΠΑΠ της περιοχής, με τους άνδρες της ΕΛΑΣ να βασίζουν πολλά στις πληροφορίες που αναμένεται να δώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :