vorini-gr: Όσο υπάρχουν βλήματα..

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Όσο υπάρχουν βλήματα..

Αν κάτι λειτουργεί στην αξιωματική αντιπολίτευση, είναι ο πλήρης συντονισμός των ΜΜΕ που την ακολουθούν πιστά. Εν όψει της σημερινής συζήτησης στη Βουλή για τις πωλήσεις βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, ο συντονισμός ξεπέρασε κάθε προηγούμενο...

Aπό «το κόλπο με τα όπλα» μέχρι το «βλήμα στη κυβέρνηση », τα πρωτοσέλιδα συμφωνούν απόλυτα με την εκπρόσωπο της ΝΔ που έχει ήδη καταγγείλει το « σκάνδαλο των εξοπλισμών ».

Αναρωτιέται κανείς τι θα είχε γίνει αν η κυβέρνηση δεν πουλούσε όπλα, αλλά αγόραζε όπως οι προηγούμενες. Όσο για την πλημμύρα των σκανδάλων της προηγούμενης εβδομάδας, δύσκολα μπορεί να βρεθεί η παραμικρή αναφορά. Όπως το θέτει και ο Γ. Πρετεντέρης στο « Πεθαίνοντας για τον Καμμένο» από το σκάνδαλο της novartis  μέχρι τα paradise papers της Μαρέβα, πρόκειται για παλιά, ξινά σταφύλια.

Η εικόνα παρουσιάζει εξαιρετικό κοινωνιολογικό ενδιαφέρον γιατί πίσω της κρύβεται ένα εργαστήριο ελπίδων. Ένα ολόκληρο κομματικό ακροατήριο, που υποφέρει από οξύ σύνδρομο στέρησης από την εξουσία και το μέλι της, ντοπάρεται με την ιδέα ότι η υπόθεση θα προκαλέσει ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μπορεί το όνειρο για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές να αποδείχθηκε απατηλό, οι επικοινωνίες Καμμένου με τον ισοβίτη του ΝΟΟR  να μην απέδωσαν πολιτικά, αλλά τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή: πόσο θα αντέξει η « τοξική σχέση Τσίπρα-Καμμένου» αναρωτιέται το « Βήμα », την ίδια ώρα που ο «Ελεύθερος Τύπος» προβλέπει πρόωρες εκλογές.

Ακόμη και το αίτημα του  «δεμένου στο κατάρτι της εξουσίας με τον Καμμένο», δηλαδή του Τσίπρα, να αναβληθεί η συζήτηση της προηγούμενης εβδομάδας ώστε να παρευρεθεί σήμερα και ο ίδιος,  αποδίδεται στην απέλπιδα πρωθυπουργική προσπάθεια να προλάβει την επερχόμενη πτώση της κυβέρνησης του. Και όχι φυσικά στο ότι ο Τσίπρας κάνει πάρτι, κάθε φορά που γίνεται συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών. To εργαστήριο παράγει συνεχώς ελπίδες, όσο υπάρχουν βλήματα, για να τις πιστεύουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια :