vorini-gr: Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο...

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο...

«Τι νομίζουν οι δυστυχείς μάρτυρες, ότι θα είναι για πάντα προστατευμένοι», «Σας λέω ένα πράγμα οι μάρτυρες αυτοί που κατέθεσαν εδώ –ας τους άλλαξαν ταυτότητα- θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν. Είναι μικρή η Ελλάδα»"...

Αυτά είχαν δηλώσει δύο από τους πολιτικούς που εμπλέκονται στη δικογραφία του σκανδάλου του αιώνα, αυτό της Novartis. Δύο μέρες μετά, το zougla.gr, το enikos.gr και το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, δημοσιοποιούν το όνομα και τη φωτογραφία μιας γυναίκας την οποία και κατονομάζουν ως προστατευόμενη μάρτυρα. Και η νύχτα πέφτει στο Παλέρμο...


"Μα το όνομα της προστατευόμενης μάρτυρα το έδωσε το ίδιο FBI", ήταν η άμεση απάντηση των Μέσων που "έδωσαν στεγνά" την ταυτότητα της υποτιθέμενης προστατευόμενης μάρτυρος.

Μόνο που η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική. Είναι παντελώς άγνωστο το αν η συγκεκριμένη γυναίκα είναι προστατευόμενη μάρτυρας. Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται ως τέτοια στα έγγραφα του FBI. Πρόκειται για συνεργάτη του πρώην αντιπροέδρου του ελληνικού τμήματος της Νovartis και τ' όνομά της αναφέρεται στα έγγραφα των αμερικανικών αρχών όπως αντίστοιχα υπάρχει το όνομα της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, και πολλών άλλων προσώπων, μεταξύ αυτών και του Νίκου Χατζηνικολάου. Αυτό από μόνο του δεν λέει απολύτως τίποτα. 

Εκτός και αν οι προαναφερθέντες είναι και αυτοί προστατευόμενοι μάρτυρες. Με αυτή τη λογική ακόμα και ο Άδωνις Γεωργιάδης που αναφέρεται στη δικογραφία, είναι προστατευόμενος μάρτυρας. Δεν είναι όμως. Απλά τα ονόματά τους αναφέρονται στα αμερικάνικα έγγραφα. Ο ρόλος όλων στην υπόθεση θα διερευνηθεί από τις ανακριτικές αρχές, όχι από τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και τις ιστοσελίδες. Αυτή τη στιγμή κανένας δεν είναι ένοχος ποινικών ευθυνών. 

Οι πολιτικές ευθύνες, από την άλλη, είναι προφανείς για τους εμπλεκόμενους. Το σκάνδαλο της Novartis έχει παγκόσμιες διαστάσεις, αλλά μόνο στην Ελλάδα υπάρχει ένα τόσο "μπετοναρισμένο" σύστημα από πολιτικούς, κόμματα και ΜΜΕ που αντί να απαιτούν τη συμμετοχή όλων στην άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, καταγγέλλουν τους "προστατευόμενους μάρτυρες", αλλά και τους δικαστικούς λειτουργούς, όπως έκανε σήμερα στο τουίτερ ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν οι εισαγγελείς διαφθοράς ανακοίνωσαν από κοινού πως  τηρήθηκε πιστά ο νόμος για τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων.

Δεν είναι ότι δεν το περιμέναμε. Ότι το περιμέναμε θα έπρεπε να μας τρομάζει περισσότερο...

✔️ΥΓ. Το «μαύρο χρήμα», μόνο από την υπερτιμολόγηση του φαρμάκου στην περίοδο 1991-2010 ανέρχεται στο ποσό των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όσο οι προοδευτικοί πολίτες δεν αντιδρούν, τόσο θα γιγαντώνεται η διαφθορά στη χώρα. Ίσως έχει έρθει η ώρα για ένα μαζικό συλλαλητήριο κατά της διαφθοράς. Μια πραγματική έκφραση πατριωτισμού που θα έπρεπε να ενώνει όλους τους Έλληνες, μιας και η διαφθορά αποτελεί τη βασική αιτία χρεοκοπίας της χώρας. 

Βέβαια σε ένα τέτοιο συλλαλητήριο, το πιο πιθανό είναι να υπάρχει αντι-συγκέντρωση από τους φιλελέδες, τα τρολ του Άδωνη και την οικογένεια Μητσοτάκη...

Δεν υπάρχουν σχόλια :