vorini-gr: 🙂Το πρώτο ταξί Tesla στην Ελλάδα οδηγεί πλέον ο Θύμιος Λυμπερόπουλος

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

🙂Το πρώτο ταξί Tesla στην Ελλάδα οδηγεί πλέον ο Θύμιος Λυμπερόπουλος

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο ταξί μάρκας Tesla στην Ελλάδα οδηγεί πλέον ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί, Θύμιος Λυμπερόπουλος, έπειτα από τη συμφωνία για την ίδρυση κέντρου έρευνας και ανάπτυξης της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα μας...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρώτη «κρούση» της Tesla Motors για ίδρυση ερευνητικού hub στην Αθήνα είχε γίνει μήνες πριν, με προσωπικό μήνυμα του γενικού διευθυντή της, Ίλον Μασκ, στο λογαριασμό του Υπουργείου Ανάπτυξης στο Twitter.

Καθώς οι υπάλληλοι του υπουργείου δεν μπαίνουν συχνά στο Twitter, το μήνυμα έγινε αντιληπτό μόλις ενάμιση μήνα και αμέσως προκάλεσε ενθουσιασμό στην πολιτική ηγεσία. Όμως, συνάντησε εξαρχής την σθεναρή αντίσταση του Θ. Λυμπερόπουλου, ο οποίος απείλησε με απεργία διαρκείας των ταξί εάν η κυβέρνηση έφερνε τα «αντεθνικά βρωμοηλεκτρικά καρτέλ» στη χώρα μας, οπότε και η επένδυση δεν προχώρησε.

Η υπόθεση έμεινε «παγωμένη» για αρκετό διάστημα, μέχρις ότου, μετά την παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζη, ο Θύμιος Λυμπερόπουλος δέχθηκε να συνομιλήσει απευθείας με τον Μασκ. Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, ο Αμερικανός μεγιστάνας, εφευρέτης και επενδυτής κατάφερε να πείσει τον έμπειρο συνδικαλιστή, με αντάλλαγμα ο στόλος των αθηναϊκών ταξί να αντικατασταθεί σταδιακά με ηλεκτρικά οχήματα Tesla και ο ίδιος ο Θύμιος Λυμπερόπουλος να αναλάβει τον ρόλο του «πρέσβη» της Tesla στη χώρα μας.

Όπως ανακοινώθηκε, το πρόγραμμα αντικατάστασης των ταξί με μοντέλα της Tesla αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022, ενώ για τη φόρτιση των ταξί θα τοποθετηθούν σταθμοί φόρτισης στη δεξιά λωρίδα κεντρικών δρόμων της Αθήνας.

Το νέο ταξί του Θ. Λυμπερόπουλου ανήκει στη σειρά Tesla Model S, διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες προσφέροντας συνδυασμένη ισχύ στους 700 ίππους, ενώ πετυχαίνει το 0-100 σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και διαθέτει αυτονομία 443 χιλιομέτρων με μία φόρτιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :