vorini-gr: Για όλα φταίνε οι Ρομά;

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Για όλα φταίνε οι Ρομά;

Με το πρόσχημα της μικρής Μαρίας όλα τα κανάλια και τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο ασχολούνται με τους Ρομά...

Οι διψασμένοι για «αίμα» δημοσιογράφοι παρουσιάζουν την  κοινωνία αυτή των «ξεχασμένων ανθρώπων» σαν «κοινωνικό απόστημα» με πομπώδεις τίτλους όπως..«οι τσιγγάνοι σκοτώνουν»..«οι τσιγγάνοι απαγάγουν»...«οι παράνομοι τσιγγάνοι»..«Τι άλλο να περιμένουμε πια από τους Τσιγγάνους» κ.α. 

Μια φυλή που την έχουν απορρίψει και παραπετάξει στην κυριολεξία και κανένα κράτος -περισσότερο δε το δικό μας-δεν έδειξε πραγματική μέριμνα και σεβασμό για αυτούς τους γεμάτους ιδιαίτερα αισθήματα ανθρώπους.
Φθάσαμε δε στο σημείο όταν αναφέρεται κανείς στους Ρομά να χρησιμοποιεί τον υποτιμητικό τίτλο «τσιγγάνοι» και «γύφτοι».

Το πρόσφατο παράδειγμα στη Γαλλία με την απέλαση της μαθήτριας (εδώ) δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο περιστατικό.

Περιθωριοποιημένοι οι Ρομά σε όλο τον κατά τα άλλα πολιτισμένο κόσμο ποτέ δεν έτυχαν ανάλογου σεβασμού  λες και επίτηδες το σύστημα ήθελε να αφανίσει αυτή την όμορφη και ταλαιπωρημένη φυλή.

Η διαφορετικότητα των ανθρώπων αυτών λειτουργεί σαν όπλο εναντίον τους με τον «Ευρωπαϊκό πολιτισμό» να κωφεύει στα προβλήματά τους χρησιμοποιώντας τους σαν σάκο του μποξ  βγάζοντας όλη του την εσωστρέφεια και τον Φασισμό επάνω τους.

Είναι καιρός η πολιτεία «να σκύψει πραγματικά» στα προβλήματα αυτών των ανθρώπων και να δει το όλο θέμα με σοβαρότητα ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

Αν αυτό που συνέβει στον καταυλισμό των τσιγγάνων είναι έγκλημα, τότε γυρνώντας εμείς την πλάτη και πετώντας το θέμα «κάτω από το χαλί» στιγματίζοντας μόνο και μόνο τους Ρομά εγκληματούμε περισσότερο.

«Άνθρωπος που τραγουδά είναι γεμάτος αισθήματα» έλεγε ο συγχωρεμένος ο παππούς μου....και δεν είχε άδικο!
takis Vorini..



Digital_image_processing_by takis_Vorini_Oct_2013®


Δεν υπάρχουν σχόλια :