vorini-gr: Ανθρωπιστική βοήθεια από το Ιράν στη Γάζα

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Ανθρωπιστική βοήθεια από το Ιράν στη Γάζα


Το Ιράν αποφάσισε να προχωρήσει στην αρχική του απόφαση και αποστέλλει πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αναμένεται η αντίδραση του Ισραήλ, το οποίο επανειλημμένως έχει κατηγορήσει την Τεχεράνη ότι εξοπλίζει τη Χαμάς...


Το Ιράν στέλνει τρόφιμα, οικοδομικά υλικά και παιχνίδια στη Λωρίδα της Γάζας με δύο συνολικά πλοία, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στις διεθνείς προσπάθειες για την άρση του αποκλεισμού της περιοχής. Η Τεχεράνη από την πρώτη στιγμή είχε καταδικάσει την ενέργεια των Ισραηλινών.

"Μέχρι να τερματιστεί ο αποκλεισμός της Γάζας, το Ιράν θα συνεχίσει την αποστολή βοήθειας με πλοία", δήλωσε αξιωματούχος της ιρανικής οργάνωσης για την Προστασία του Παλαιστινιακού Έθνους. Αξιωματούχος της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου δήλωσε πως τουλάχιστον 100.000 Ιρανοί έχουν δηλώσει εθελοντές για να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, σύμφωνα με τον Ιρανικό τύπο.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, ο επίλεκτος στρατός του ιρανικού καθεστώτος, ανακοίνωσαν, ωστόσο, ότι δεν προτίθενται να συνοδεύσουν τα δύο αυτά πλοία. "Το ενδεχόμενο αυτό δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη", δήλωσε ο στρατηγός Χοσεΐν Σαλαμί, ο διοικητής των Πασνταράν, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Ο αγιατολάχ Αλί Σιραζί, ο εκπρόσωπος του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στους Φρουρούς της Επανάστασης, είχε δηλώσει όμως στις 6 Ιουνίου ότι οι ναυτικές δυνάμεις της χώρας ήταν "πανέτοιμες να συνοδεύσουν τα πλοία που θα μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στον καταπιεσμένο λαό της Γάζας εφ'όσον λάβουν τέτοια εντολή".

πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια :