vorini-gr: Γιώργος made in Germany

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Γιώργος made in Germany


Εξακολουθούν οι Γερμανοί να εφαρμόζουν με μεγάλη επιτυχία την τακτική «μαστίγιο και καρότο» απέναντι στην χώρα μας...


Η Γερμανία (κατ ακρίβεια η Deutsche Βank) ετοιμάζεται να δώσει βραβείο στον πρωθυπουργό μας γιατί κατάφερε να μάς γλιτώσει από την πτώχευση(!). Την ίδια στιγμή όμως το Ποντίκι μαθαίνει ότι στο παρασκήνιο η καγκελαρία έχει τελειοποιήσει την πρότασή της περί ελεγχόμενης πτώχευσης μιας χώρας της ευρωζώνης, ώστε να την επαναφέρει στην έκτακτη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών της ΕΕ σε δύο εβδομάδες......

Μια πρώτη γεύση περί των πραγματικών προθέσεων του Βερολίνου αναμένεται να πάρει και ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στην συνεδρίαση του Εurogroup. Βλέπετε οι Γερμανοί δεν είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν.

Ήδη διεθνείς αναλυτές γερμανικών πεποιθήσεων άρχισαν να ξανακυκλοφορούν σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημοσίου χρέους. Και ο Γιώργος χαίρεται ότι αναγνωρίζονται οι προσπάθειες του.

Καλά δεν υπάρχει κανείς στο στενό του περιβάλλον να τον συμβουλέψει; Έστω να αρχίσει να περνάει και λίγο χρόνο επί ελληνικού εδάφους; Μήπως και πιάσει ξώφαλτσα καμιά πληροφορία για την πραγματική κατάσταση της χώρας.

topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια :