vorini-gr: Αποσαφηνίσεις και απολογισμός από το κίνημα των Anonymous

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Αποσαφηνίσεις και απολογισμός από το κίνημα των Anonymous


Πρώτα απ’όλα, θέλουμε να σας ζητήσουμε συγνώμη για την ολιγοήμερη απουσία μας...


Η επικαιρότητα ανέτρεψε κάθε έννοια προγραμματισμού της δραστηριότητάς μας που αφορά το ιστολόγιο και χρειάστηκε να συμμετέχουμε σε ενέργειες υπέρ του αιγυπτιακού λαού, με όποιες ικανότητες έχει ο καθένας μας.

Πριν προχωρήσουμε παραπέρα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα, επειδή φαίνεται ότι υπήρξε κάποια σύγχυση στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό που σαφέστατα δεν είναι εξοικειωμένο με το κίνημα των Anonymous.

Λάβαμε πάρα πολλά σχόλια – κάποια από αυτά υβριστικά (προερχόμενα από ξεκάθαρους οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος ή υπαλλήλους του, αλλά και από ιδιοκτήτες φασιστικών-χαφιεδίστικων ιστολογίων), κάποια άλλα δηλωτικά μιας δίψας για κίνημα και εξέγερση, αλλά και επιθυμίας για ένταξη κάτω από κάποιον ηγέτη.

Είναι σαφές ότι οι ύβρεις και οι απειλές των νεοναζί δε μας αγγίζουν. Ούτε μας απασχολεί το ότι οι μισοί ΜΑΤατζήδες είναι νεοναζί. Έτσι κι αλλιώς, όταν ξεχειλίσει η οργή και η απελπισία των πολιτών, όλοι αυτοί θα σκορπιστούν και θα κρυφτούν στις τρύπες τους, ελπίζοντας μάταια ότι οι διασυνδέσεις του φύρερ τους θα τους εξασφαλίσουν ασυλία.

Αυτό που μας απασχολεί είναι οι προσδοκίες των αναγνωστών από εμάς κι από τους εαυτούς τους. Όπως είπαμε, υπάρχει μια προσδοκία-επιθυμία των αναγνωστών να ηγηθούμε εμείς του όποιου κινήματος. Η ανάληψη όμως ηγετικού ρόλου από οποιονδήποτε από εμάς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές των Anonymous.

Οι Anonymous δεν έχουν ηγέτες. Δεν έχουν αρχηγούς. Δεν έχουν καπετανάτα. Λειτουργούν σαν κυψέλη μελισσών, με όπλα τις γνώσεις τους, με κινητήριο μοχλό την πλήρη ισοτιμία των μελών, με ασπίδα την τόσο συκοφαντημένη από τις φίρμες της μπλογκόσφαιρας και από τους αναμεμιγμένους σε άπειρα σκάνδαλα πολιτικούς και παρατρεχάμενους δημοσιογραφίσκους ανωνυμία.

Εδώ είναι λοιπόν που ξεκαθαρίζουμε και το ρόλο μας, αλλά και τη σχέση μας προς εσάς.

Δηλώσαμε από την αρχή ότι θα σπάσουμε το γλωσσικό φράγμα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο πρότζεκτ μετάφρασης άρθρων και βίντεο από τα ελληνικά στα αγγλικά, ώστε όλα αυτά να δοθούν στη διεθνή μπλογκόσφαιρα και να μάθει ο έξω κόσμος τι συμβαίνει. Μερικοί θα πουν “σιγά το πράγμα”.

Κι όμως, αν ψάξετε λίγο τις ξένες εκδόσεις των ελληνικών ΜΜΕ θα δείτε ότι ασκείται μια αυτολογοκρισία – δε μεταφράζεται απολύτως τίποτα από αυτά που θα μπορούσαν να εκθέσουν την κυβέρνηση στα μάτια της διεθνούς κοινότητας. Έξω δε βλέπουν τον εναγκαλισμό ΜΑΤ-νεοναζί.

Δεν έχουν ιδέα για τα προωθούμενα νομοσχέδια για τη λογοκρισία και φίμωση του διαδικτύου από το “δημοκρατικό” ΠΑΣΟΚ. Δε βγαίνει απολύτως τίποτα έξω.

Δε θα ψάξουμε να βρούμε αν αυτό οφείλεται στην επαρχιώτικη νοοτροπία που συνοψίζεται στο “τι θα πει ο κόσμος” ή σε κυβερνητικές εντολές ή σε τυχόν εθνικιστικές τάσεις του στιλ “ας μάθουν οι ξένοι ελληνικά”. Το θέμα είναι ότι εδώ έχει δημιουργηθεί ένα γλωσσικό φράγμα που εμποδίζει την ελεύθερη ροή πληροφορίας και την αλληλεγγύη των ξένων λαών και των ξένων Anonymous με τους Έλληνες πολίτες.

Αυτή θα είναι η πρώτη μας συνεισφορά στον αγώνα – ίσως να είναι και η πιο σημαντική τελικά. Μετά, ΕΣΕΙΣ θα οργανωθείτε. Θα αντιδράσετε στην καταπάτηση των δικαιωμάτων σας. Θα σταθείτε ο ένας στο πλευρό του άλλου.

Θα ξεβρακώσετε τους ως τώρα υπερπροβεβλημένους δημοσιογράφους και σχολιαστές-απολογητές της φαύλης αυτής κυβέρνησης. Εμείς θα είμαστε εδώ. Θα κατεβούμε κι εμείς στο δρόμο μαζί σας.

Με ή χωρίς τη μάσκα του Guy Fawkes, δεν έχει σημασία – έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το χουντικό κουκουλονόμο του Δένδια που το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι θα καταργούσε αλλά συνεχίζει να αξιοποιεί για να καταστείλει τα κινήματα από τη βάση.

Κι αν ΠΑΣΟΚ, Vodafone και άλλοι “αξιότιμοι κύριοι” αποφασίσουν να αποσυνδέσουν τη χώρα από το διαδίκτυο (όπως έκανε ο φασίστας Χόσνι Μουμπάρακ με τη βοήθεια αμερικανικών και αμερικανοϊσραηλινών εταιριών), θα είμαστε πάλι εκεί για να παρακάμψουμε τη συσκότιση και να αποκαταστήσουμε τη ροή πληροφοριών και ενημέρωση, για να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση ν’αρχίσει τις σφαγές.

Ξέρουμε πολύ καλά βλέπετε τι είναι ικανά να κάνουν τα Τάγματα Ασφαλείας που λέγονται ΜΑΤ και είμαστε σίγουροι ότι θα προχωρήσουν σε μαζική σφαγή του πληθυσμού αν η κυβέρνηση τους εξασφαλίσει ότι κανείς έξω δε θα μάθει τι γίνεται εδώ μέσα.

Ε, αυτό το χατίρι δε θα τους το κάνουμε. Θα φροντίσουμε τα μάτια όλου του κόσμου, και κυρίως των Anonymous, να είναι καρφωμένα στις ενέργειες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ακριβώς για να έχουν το φόβο ότι, αν πειράξουν έστω και έναν πολίτη, θα λογοδοτήσουν και θα τιμωρηθούν σκληρά.


Είμαστε Πολλοί.

Δεν Συγχωρούμε.

Δεν Ξεχνάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :