vorini-gr: “Στο βωμό” ο Παπακωνσταντίνου

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

“Στο βωμό” ο Παπακωνσταντίνου


Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναμένεται να είναι σε μερικές ώρες «και με τη βούλα» o «αμνός» που επέλεξε να θυσιάσει ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να αποφορτίσει την αρνητική για την Κυβέρνησή του συγκυρία, απομακρύνοντας από το υπουργείο Οικονομικών το «πρόσωπο της κρίσης», όπως τον χαρακτηρίζουν εδώ και καιρό ακόμη και μέσα στο ΠΑΣΟΚ......

Η παραφιλολογία περισσεύει για την «τύχη» του σημερινού «τσάρου», καθώς οι περισσότεροι εκτιμούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα, απομακρύνοντας τον από την Κυβέρνηση, και όχι μετακινώντας τον σε κάποιο άλλο πόστο.

Συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου ωστόσο, θύμιζαν με νόημα ότι ο Πρωθυπουργός δεν ανήκει σε εκείνους που «τσαλακώνουν» προσωπικότητες, ειδικά όταν πρόκειται για ένα στέλεχος σαν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που ανδρώθηκε στην ηγετική ομάδα επί ημερών του σημερινού Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και σήκωσε το βάρος του Μνημονίου Ι, απέναντι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά και την κοινωνική βάση του Κινήματος.

Φυσικά, το ενδιαφέρον όλων περιστρέφεται πλέον γύρω από το όνομα του αντικαταστάτη του. Το Statesmen έχει αποκαλύψει εδώ και μια εβδομάδα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έκλεινε προς την επιλογή του Τάκη Αράπογλου, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας επί διακυβέρνησης Καραμανλή, τις τελευταίες ώρες ωστόσο… χορεύουν οι φήμες για υποψηφιότητες όπως των Λουκά Παπαδήμου, Απόστολου Ταμβακάκη, Γκίκα Χαρδούβελη, αλλά και της Βάσως Παπανδρέου.

Χωρίς να λείπουν και οι εισηγήσεις για μετακίνηση στο «ηλεκτρικό» πόστο του Υπουργού Οικονομικών, ενός δημοφιλούς στελέχους του ΠΑΣΟΚ, όπως του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, του Ανδρέα Λοβέρδου και της Άννας Διαμαντοπούλου.
Ή ακόμη και του Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως έλεγε ένα… παλαιό σενάριο.
[statesmen.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια :