vorini-gr: Ο Ανώνυμος Διαδηλωτής πρόσωπο της χρονιάς για το TIME

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ο Ανώνυμος Διαδηλωτής πρόσωπο της χρονιάς για το TIME

Σε ένα έτος που σημαδεύτηκε από διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, το περιοδικό TIME επέλεξε ως πρόσωπο της χρονιάς των ανώνυμο διαδηλωτή. Ο "δικός μας" Λουκάνικος, αλλά και Έλληνες που βγήκαν στους δρόμους δεν θα μπορούσαν να λείψουν...

Το 2011 ήταν αδιαμφισβήτητα η χρονιά των εξεγέρσεων και των διαδηλώσεων σε όλο τον πλανήτη. Από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη και από την Αραβική Άνοιξη στη Μαδρίτη και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους εκφράζοντας την αγανάκτησή τους και σε πολλές περιπτώσεις ο αγώνας τους είχε αποτέλεσμα.


Έτσι το περιοδικό TIME επέλεξε για φέτος ως πρόσωπο της χρονιάς τον "ανώνυμο διαδηλωτή 

Όπως αναφέρει το περιοδικό πολλές φορές κατανοούμε τη σημασία των γεγονότων όταν κοιτάμε πίσω και κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τι θα συμβεί όταν ξεσπούσαν οι εξεγέρσεις σε Τυνησία, Αίγυπτο και Λιβύη (όπου εκδιώχθηκαν ή εξοντώθηκαν οι δικτάτορες που κυβερνούσαν), αλλά και σε άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ρωσία, η Ισπανία, η Συρία, η Υεμένη και το Μπαχρέιν.


Σύμφωνα με το TIME, η οργή των ανθρώπων εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο και διαδηλώσεις έχουν γίνει σε χώρες των οποίων ο συνολικός πληθυσμός είναι τουλάχιστον 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι.
Από την πλατεία Συντάγματος στο TIME

Μεταξύ των προσώπων που φιλοξενεί το TIME στις σελίδες τους δεν λείπουν και Έλληνες διαδηλωτές, όπως η Μ. Ρουμελιώτη, η Κ. Πατρικαράκου και η Χ. Λαρδίκου.
Στη λεζάντα της φωτογραφίας, αναφέρεται ότι πρόκειται για τρεις φίλες στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν βάλει στο πρόσωπό τους Maalox για να προστατευθούν από τα χημικά κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πλατεία Συντάγματος.

Επίσης υπάρχει φωτογραφία και του γνωστού σε όλου μας "Λουκάνικου", του σκύλου που συνόδευε τους διαδηλωτές σε διαδοχικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Γιατί επέλεξαν τον ανώνυμο διαδηλωτή

O Έλληνας διαδηλωτής Γ. Αναστασόπουλος και η διαδηλώτρια του κινήματος "Οccupy Oakland C. Jacobs. "Πήρα μέρος στις διαδηλώσεις μετά τη διαμαρτυρία των αγανακτισμένων της Ισπανίας. 

Όλες αυτές οι διαμαρτυρίες με αίτημα τη δημοκρατία, τον σεβασμό και τη δικαιοσύνη με συγκίνησαν βαθιά" ανέφερε ο κ. Αναστασόπουλος". Όπως σημειώνει το περιοδικό TIME, σε μια σειρά από χώρες αυτή τη χρονιά, οι λαοί διαμαρτυρήθηκαν για την αδυναμία των παραδοσιακών πολιτικών δυνάμεων να δώσουν λύση στα προβλήματά τους. 

Πρόκειται για ανθρώπους της διπλανής πόρτας που ύψωσαν το ανάστημά τους και σε πολλές περιπτώσεις έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο. 

Για την ανατροπή κυβερνήσεων, για το συνδυασμό δοκιμασμένων στρατηγικών αντίστασης με τις νέες τεχνολογίες για τη θυσία τους και για το ότι οδήγησε τον πλανήτη σε ένα δημοκρατικότερο, αλλά και πιο επικίνδυνο μονοπάτι, ο ανώνυμος διαδηλωτής είναι το πρόσωπο του 2011 για το περιοδικό TIME. 
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :