vorini-gr: Ημερολόγιο του Άκη: Σελίδα και έγκλημα

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ημερολόγιο του Άκη: Σελίδα και έγκλημα


Σελίδα και έγκλημα φαίνεται να αποδεικνύεται το ημερολόγιο του κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού, Άκη Τσοχατζόπουλου που κατασχέθηκε από το πολιτικό του γραφείο στην Κομνά Τράκα στην Κυψέλη.... 

Τα επτά ντοσιέ περιλαμβάνουν χρήσιμες πληροφορίες με στοιχεία άκρως ενδιαφέροντα αλλά και ποινικά αξιολογήσιμα καθώς «κάθε σελίδα της αποτελεί και ένα έγκλημα»

Ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, έχει στα χέρια του την ατζέντα του πρώην υπουργού, η οποία φαίνεται ότι έχει σημαντικά στοιχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν στις έρευνες, όχι μόνο για τα γερμανικά υποβρύχια αλλά και για τα ρωσικά TOR- M1. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι ο πρώην υπουργός γνώριζε και για το δίκτυο των υπεράκτιων εταιρειών που χρησιμοποιήθηκαν για να ξεπλυθεί μαύρο χρήμα, καθώς, σύμφωνα με γραφόμενά του στο ημερολόγιο, γίνονται αναφορές σε ονόματα off shore και σε διάφορα πρόσωπα που είτε βρίσκονται στη δικογραφία, είτε όχι. 

Πίσω από τις υπεράκτιες εταιρείες, τις οποίες φέρεται να διαχειρίζονταν στο σύνολό τους Νικόλαος Ζήγρας (ο εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου), βρίσκονταν ο ίδιος ο πρώην υπουργός. 
Ο ίδιος ο πρώην υπουργός είχε αρνηθεί απολογούμενος στον ανακριτή ότι γνώριζε για την «αποστολή» των συγκεκριμένων εταιρειών λέγοντας για κάποια περισταιτικά και γεγονότα ότι ήταν συμπτώσεις. 

Εκτός από τα συγκεκριμένα στοιχεία, στα χέρια του ανακριτή διαβιβάστηκαν και οι δικογραφίες για τα γερμανικά υποβρύχια και τα ρωσικά TOR- M1 από τις οποίες οι εισαγγελείς Ευγενία Κυβέλου και Ελένη Σίκσου είχαν αντλήσει στοιχεία για να συντάξουν το σχετικό πόρισμά τους, το οποίο αποτέλεσε τη βάση για την άσκηση ποινικών διώξεων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βάρος του πρώην υπουργού, μελών της οικογένειας του, συγγενών του, συνεργατών του, κ.α. 

Να αναφερθεί ότι λόγω του όγκου των στοιχείων που έχουν κατασχεθεί και απαιτούν ενδελεχή έρευνα ορίστηκε και βοηθός του κ. Γαβριήλ Μαλλή, ο ανακριτής κ. Σταυρόπουλος. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάκριση για τα περιουσιακά του Ακη θα ολοκληρωθεί εντός τετραμήνου όπως προβλέπει ο νέος νόμος, με τις συμπληρωματικές απολογίες των ήδη κατηγορουμένων. 

Στις επόμενες κινήσεις από την πλευρά της Δικαιοσύνης, περιλαμβάνονται και η υποβολή αιτημάτων δικαστικής συνδρομής και η άρση τραπεζικού απορρήτου για το άνοιγμα λογαριασμών. Μέχρι σήμερα, τελεί υπό δέσμευση το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. 






 Αν σας άρεσε αυτό το θέμα κοινοποιήσετε το στους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :