vorini-gr: Μια Παλαιστίνια καλλιεργεί άνθη σε σκασμένες χειροβομβίδες αερίου του Ισραηλινού στρατού (pics)

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Μια Παλαιστίνια καλλιεργεί άνθη σε σκασμένες χειροβομβίδες αερίου του Ισραηλινού στρατού (pics)

Σε μια οδυνηρή απεικόνιση της ειρηνικής αντίστασης, μια Παλαιστίνια γυναίκα στο χωριό Bilin, κοντά στο κράτος της Παλαιστίνης de facto πρωτεύουσα της Ραμάλα, έχει φυτέψει έναν κήπο γεμάτο λουλούδια που καλλιεργούνται στο εσωτερικό των χρησιμοποιημένων χειροβομβίδων αερίου που συλλέγονται από συγκρούσεις μεταξύ ισραηλινών στρατιωτών και ντόπιων Παλαιστινίων...

Λόγω των υψηλών εντάσεων και των συχνών συγκρούσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, γίνεται προμήθεια "γλαστρών" από το πολεμικό υλικό. Μερικές από αυτές τις χειροβομβίδες έχουν ακόμη και τα καλώδια που συνδέονται έτσι ώστε να μπορούν να στηριχθούν σε φράκτες ή άλλα αντικείμενα στήριξης.

Πολλοί άνθρωποι και και από τις δύο πλευρές έχουν κουραστεί από την ατελείωτη βία και τις συγκρούσεις. Πράγματι, εδώ το δημιουργικό ανθρώπινο πνεύμα κυριαρχεί μέσα από τη λαίλαπα του πολέμου και από τις δύο πλευρές του φράχτη.

Στην άλλη πλευρά υπάρχει επίσης ένας Ισραηλινός καλλιτέχνης που δημιουργεί γλυπτά με το μέταλλο των πυραύλων που εκτόξευαν Παλαιστίνιοι μαχητές της Λωρίδας της Γάζας.


Ο ίδιος λέει: «Μπορούμε λοιπόν μόνο να ελπίζουμε ότι οι ηγέτες των δύο εθνών θα βρουν λύσεις μέσα από μια ειρηνική συμφωνία το συντομότερο δυνατόν. Ωστόσο, είναι ωραίο να βλέπεις ότι αυτή η σύγκρουση έχει αποτύχει παντελώς να νικήσει το ανθρώπινο δημιουργικό πνεύμα».

Δημοσιευμένο 44 ημέρες πριν από την dailymail/news
Photos:   dailymail/news - .boredpanda.com




  


  

Δεν υπάρχουν σχόλια :