vorini-gr: Ιδιαίτερα αγχωμένος ο Κάρολος Παπούλιας, αλλάζει τις κλειδαριές στο Προεδρικό Μέγαρο

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ιδιαίτερα αγχωμένος ο Κάρολος Παπούλιας, αλλάζει τις κλειδαριές στο Προεδρικό Μέγαρο

Ιδιαίτερα αναστατωμένος παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος συνειδητοποίησε ότι οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο πολιτικό σκηνικό αφορούν στην εκλογή του διαδόχου του....

Όλα ξεκίνησαν την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν τα παιδιά από την αδελφότητα Κατσαναχωρίων Ηπείρου επισκέφτηκαν το προεδρικό Μέγαρο για να τραγουδήσουν τα καθιερωμένα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μόλις τα παιδιά ολοκλήρωσαν το ρεσιτάλ τους, ο κ. Παπούλιας τους ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά και ένας λιλιπούτειος μουσικός του απάντησε «κι εσείς καλή συνέχεια κύριε Πρόεδρε τώρα που φεύγετε από τη θέση σας». Ο 85χρονος πολιτικός πάγωσε και ρώτησε τους παρευρισκόμενους σε τι αναφέρεται ο νεαρός με τους άνδρες της προσωπικής του ασφαλείας να απομακρύνουν κακήν κακώς το παιδί, πριν προλάβει να εξηγήσει στον Πρόεδρο τι εννοούσε.

Το ίδιο βράδυ ο Γιαννιώτης ανώτατος άρχων δεν μπορούσε να κρύψει την ανησυχία και τον εκνευρισμό του και για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της θητείας του αποφάσισε να ανοίξει την τηλεόραση προκειμένου να ενημερωθεί για τις πολιτικές εξελίξεις. Παρακολουθώντας τις ειδήσεις, ο κ. Παπούλιας έφτασε στο συμπέρασμα ότι η θητεία του πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της και σε περίπτωση που ο Σταύρος Δήμας συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 180 ψήφους στην τελική ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ώρες τότε κινδυνεύει να εγκαταλείψει το αξίωμά του έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έμεινε ωστόσο με σταυρωμένα χέρια, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Κουλουριού» κάλεσε νωρίς σήμερα το πρωί κλειδαρά, προκειμένου να αλλάξει τις κλειδαριές στην κεντρική είσοδο του Μεγάρου επί της οδού Ηρώδου Αττικού. Παράλληλα, ο κ. Παπούλιας σκοπεύει να δημιουργήσει μια απροσπέλαστη τάφρο με κροκόδειλους η οποία θα καλύπτει ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο μεταξύ των οδών Ηρώδου Αττικού, Αραβαντινού, Ησιόδου, Μελεάγρου και Διοχάρους, γύρω από το οποίο απλώνεται το Μέγαρο, ενώ τέλος έχει αποσυνδέσει το κουδούνι καθώς και το τηλέφωνο, παραμένοντας κλειδωμένος στο γραφείο του, αρνούμενος να συμβιβαστεί με την ιδέα της εγκατάλειψης του ιστορικού κτιρίου που αναδόμησε ο Έρνεστ Τσίλλερ το μακρινό 1890.

Σε σχετική ερώτηση του «Κουλουριού» τέλος, μέλη της Κυβέρνησης αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη στάση του Κάρολου Παπούλια, τονίζοντας ανεπίσημα πως «έτσι κι αλλιώς δύσκολα θα ψηφιστεί σήμερα ο Δήμας, όταν με το καλό βγει ο νέος Πρόεδρος τότε θα βρούμε έναν τρόπο να τον βγάλουμε».

επεξεργασμένες εικόνες: takis Vorini 



Δεν υπάρχουν σχόλια :