Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε χρόνο, στην επέτειο του δημοψηφίσματος, θα ανασύρουν το plan x από το συρτάρι δημοσιεύοντας στα ρυπαρά τους έντυπα νέες «αποκαλύψεις»...
Ο κύριος Γκάλμπρεϊθ θέλει να διαφημίσει ένα βιβλίο που θα ήταν η ζωή μας.
Το Πρώτο Θέμα θέλει να διαφημίσει μία εφημερίδα που είναι ο εφιάλτης της ενημέρωσης.
Αν συνδυάσει κανείς τον οικονομολόγο με τη φυλλάδα, προκύπτουν δημοσιεύματα του τύπου: «Συζητούσαν ήδη για σύγκρουση του στρατού με το λαό»!
Ας σταθούμε λίγο στη φράση της φυλλάδας – αξίζει τον κόπο. Ο συντάκτης της οραματίζεται μία χώρα όπου θα συνέβαιναν τα εξής:
- Α. Θα μας πέταγαν έξω από την ευρωζώνη (αλλιώς ενεργοποίηση του σχεδίου X δεν υφίστατο).
- Β. Ο λαός, που θα τον πέταγαν έξω από το ευρώ, θα στρεφόταν κατά της κυβέρνησής του και υπέρ της Μέρκελ που θα τον είχε θέσει εκτός ευρώ!
- Γ. Ο ελληνικός λαός θα έβγαινε στους δρόμους κατά της (όποιας) ελληνικής κυβέρνησης και υπέρ της Τρόικας. Η ελληνική κυβέρνηση όμως θα είχε το στρατό μαζί της για να επιβάλει την τάξη!
Ανόητα μυθεύματα, ευσεβείς πόθοι εντεταλμένων γραφίδων που δεν κατάλαβαν τίποτα.
Δεν κατάλαβαν τίποτα όταν το 61,3% του λαού καταψήφισε το σχέδιο των Ευρωπαίων.
Δεν κατάλαβαν τίποτα όταν ο Τσίπρας, με μισό κόμμα, επανεξελέγη με 7,5 μονάδες διαφορά.
Δεν κατάλαβαν τίποτα όταν στο υστερικό τους κάλεσμα για «παραιτηθείτε» ανταποκρίθηκαν μόλις 5-6.000 άτομα, που ο ένας έκαιγε τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο άλλος καταριόταν με σταυρούς στο χέρι.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε χρόνο, στην επέτειο του δημοψηφίσματος, θα ανασύρουν το plan x από το συρτάρι δημοσιεύοντας στα ρυπαρά τους έντυπα νέες «αποκαλύψεις».
Εντέλει, ας μας πουν το πιο απλό πράγμα του κόσμου:
Η κυβέρνηση Τσίπρα τι ήταν; Ένα μπουλούκι ρεμπεσκέδων που δεν είχε κανένα εναλλακτικό σχέδιο για τη χώρα (όπως γράφουν Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή) ή μία μαφία με οργανωμένο σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ (όπως γράφουν Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο);
Η ύπαρξη ενός σχεδίου x που δεν υλοποιήθηκε είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να καταλάβει κανείς ότι ΚΑΙ εναλλακτικό σχέδιο (έστω υποτυπώδες) υπήρχε ΚΑΙ δεν ήταν σχέδιο επιλογής αλλά ανάγκης, διότι αλλιώς (απλούστατα) θα είχε υλοποιηθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου