vorini-gr: Κασέτα με «νέο παραγκάρχη» βάζει «φωτιά» στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Κασέτα με «νέο παραγκάρχη» βάζει «φωτιά» στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Digital_image_processing_by Takis.Vorini_March_2011_vorini-gr
Ύστερα από μερικά χρόνια που ο θόρυβος για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου της χώρας μας είχε κάπως κοπάσει, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο κασέτα με ηχογραφημένη συνομιλία παράγοντα ομάδας της πρώτης κατηγορίας, αναστατώνοντας και πάλι το ελληνικό πρωτάθλημα!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή........


Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα στην εκπομπή «Δίκη» του τηλεοπτικού σταθμού «Blue Sky», όταν ο παλαίμαχος διαιτητής Σωτήρης Βοργιάς άφησε σοβαρά υπονοούμενα για τον διαιτητή Δαλούκα, την ΕΠΟ, τον Κύρο Βασσάρα και το ματς Μακάμπι-Ολυμπιακός.

Στην ίδια εκπομπή την Καθαρή Δευτέρα ο Αλέξης Κούγιας κατήγγειλε τον Αχιλλέα Μπέο ως «νέο παραγκάρχη του ελληνικού ποδοσφαίρου» και υποστήριξε πως «αν υπήρχε κράτος θα έπρεπε να είναι στη φυλακή».

Ο γνωστός ποινικολόγος δήλωσε πως υπάρχουν κασέτες τις οποίες έχει ακούσει, ωστόσο δεν αποκάλυψε το περιεχόμενό τους. Απ' την πλευρά του, ο Αχιλλέας Μπέος παρενέβη τηλεφωνικά στη συνέχεια της εκπομπής και, προσπαθώντας να αντικρούσει τον κ. Κούγια, επισήμανε ότι αν υπάρχουν κασέτες αυτές τις έχει δώσει ο Νικόλας Πατέρας!




Στο... φως η πρώτη κασέτα


Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα την Τρίτη (8/3), η πρώτη από τις κασέτες διέρρευσε στο διαδίκτυο και έχει ήδη προκαλέσει σάλο. Βέβαια, είναι άγνωστη η προέλευσή της και προς το παρόν αμφίβολη η γνησιότητά της, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ακούγεται μόνο ο ένας εκ των συνομιλητών (η φωνή μοιάζει με του Αχιλλέα Μπέου), αφού η ηχογράφηση έχει υποστεί επεξεργασία και έχει περικοπεί σε αρκετά σημεία. Με κάθε επιφύλαξη, λοιπόν, διαβάστε παρακάτω την απομαγνητοφώνηση:

«Toυ λέω αν είναι να βγει ο Κάκος εκεί πάνω βάλε μου τον Δαλούκα, ο οποίος Δαλούκας θα παίξει 52-48 Άρη. Τα σπόρια θα τα δώσει στον Άρη.

Τον παίρνω τηλέφωνο εγώ. Του λέω πρόσεξε. Σε παίρνω τηλέφωνο για ένα συγκεκριμένο πράγμα. Εάν θα μπεις εκεί, θα βοηθήσεις; Πρόσεξε δεν θέλω να κάνεις έγκλημα. Να βοηθήσεις. Θα βοηθήσεις;

Μου λέει ό,τι μου πεις. Του λέω πρόσεχε γιατί θα γίνει της πουτ... Και δεν θέλω να είμαι εγώ στην μέση. Να μην εκτεθώ. Μου λέει προχώρα. Μου λέει για τα... Θα το κανονίσω αυτό αν όλα πάνε καλά.

Μπροστά στην γυναίκα του του λέω φεύγεις για την Θεσσαλονίκη. Πρόσεξε καλά. Και πάει πάνω. Βλέπω το πέναλτι στην τηλεόραση. Τον παίρνω στο ημίχρονο. Το έχει κλειστό. Τον ξαναπαίρνω, το έχει ανοιχτό δεν απαντά. Και τον πήρα μετά το βράδυ. Τότε του είπα ότι γαμ... του Δαλούκα.

Ότι είσαι μουν...ο! Άρα λοιπόν είσαι διπρόσωπος. Όταν τον πήρα στην Πολωνία και του είπα πρόσεχε, θα βγεις να βοηθήσεις; Μην με εκθέσεις, γιατί τότε θα έρθουν Ρώσοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι και δεν θα μπορώ να τους ελέγξω.

Τον ρώτησα αν θέλεις να παίξεις. Του είπα πρόσεχε θα έρθει κόσμος που δεν μπορώ να ελέγξω. Και μην μου λες μετά να μπω ή να μην μπω μπροστά».

Αναλαμβάνει δουλειά ο εισαγγελέας

Μετά τα όσα έχουν συμβεί, μαθαίνουμε ότι την ερχόμενη Παρασκευή ο αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, έχει καλέσει τους πρώτους μάρτυρες της υπόθεσης των καταγγελιών του παλιού διαιτητή Σωτήρη Βοργιά και του Αλέξη Κούγια.

Οι πρώτοι από εκείνους που θα καταθέσουν στην Εισαγγελία Αθηνών για την υπόθεση θα είναι ο καταγγέλλων κ. Βοργιάς, αλλά και ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής «Δίκη», Κυριάκος Θωμαϊδης.

www.tempo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :