vorini-gr: Με το Concordia και λουκάνικα Φρανκφούρτης «μοντάρουν» την αφίσα του Σαρκό (pics)

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Με το Concordia και λουκάνικα Φρανκφούρτης «μοντάρουν» την αφίσα του Σαρκό (pics)


«Σαρκό, φτάνει (αρκετά)!».

Όπως ήταν αναμενόμενο δεν πρόλαβαν να γίνουν τα...αποκαλυπτήρια της αφίσας της προεκλογικής εκστρατείας του Ν. Σαρκοζί και αμέσως έγινε αντικείμενο παρωδίας στο διαδίκτυο, με χιουμοριστικά και ενίοτε μακάβρια μοντάζ που κινούνται στους ρυθμούς του… Concordia, του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου που ναυάγησε...
 Με γρήγορα αντανακλαστικά και σαφή υπονοούμενα για τις ικανότητες του καπετάνιου που εν τέλει αφήνει το πλοίο να βουλιάξει, ξεκίνησε μια διαφορετική καμπάνια λοιδορίας της αφίσας από τους «ειδικούς» του Photoshop, με το πλοίο ν' αποτελεί προφανώς μια ανατριχιαστική μεταφορά για την ίδια την χώρα. «Σαρκό, αρκετά!» είναι ένα από τα εναλλακτικά συνθήματα που κυκλοφόρησαν και συνοδεύονται από μοντάζ με το ναυάγιο του Concordia δίπλα από το ήρεμο πρόσωπο του Σαρκοζί. «Η Γαλλία νεκρή» είναι η πρόταση μιας άλλης ευφάνταστης αφίσας που επιχειρεί ένα λογοπαίγνιο με τις σχεδόν ομόηχες στα γαλλικά λέξεις «forte» (δυνατή) και «morte» (νεκρή). 
Η επίσημη αφίσα 
Την...αυθεντική αφίσα της προεκλογικής εκστρατείας του γάλλου προέδρου που ανακοίνωσε χθες και επισήμως την υποψηφιότητά του για την προεδρία στο κρατικό κανάλι TF1, μπορεί να δει κανείς και στην επίσημη ιστοσελίδα της εκστρατείας www.lafranceforte.fr .

 «Λουκάνικα Φρανκφούρτης» για την Γαλλία. Υπονοούμενα για την στήριξη της Μέρκελ;

Ο Νικολά Σαρκοζί, εμφανίζεται με μια ήπια έκφραση, μπροστά από μια ήρεμη θάλασσα και έναν καταγάλανο ορίζοντα να καλεί τους γάλλους να τον εμπιστευτούν για μια ακόμη φορά. Το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας είναι «Η Γαλλία δυνατή», σλόγκαν που αποτελεί ταυτόχρονα και την ονομασία της ιστοσελίδας η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για την εκστρατεία του Σαρκοζί.

«Η Γαλλία νεκρή».

Ο πρόεδρος εγκαταλείπει την εξοχή και τους πράσινους λόφους, σχολιάζει η εφημερίδα Le Figaro, αναφερόμενη στις επιλογές της προηγούμενης εκστρατείας του Σαρκό, το 2007, που είχε ως κεντρικό σλόγκαν το «Μαζί, όλα γίνονται δυνατά». 


Με τη νέα του αφίσα, ο γάλλος πρόεδρος φαίνεται να θέλει να ενισχύσει την ιδέα του «καπετάνιου που δεν εγκαταλείπει το πλοίο του εν μέσω καταιγίδας», ενώ επιθυμεί παράλληλα να εικονοποιήσει το άνοιγμα σε διεθνές επίπεδο και όχι τον περιορισμό σε γαλλοκεντρικά θέματα, αφού αυτή την δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης λέξεις όπως η «Ευρώπη» και οι «Βρυξέλλες», θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο επίκεντρο, σημειώνει η εφημερίδα. 

 «Μαζί όλα γίνονται δυνατά» το σλόγκαν της εκστρατείας του 2007.

Η ιστορία του σλόγκαν 
Η ιδέα για το σλόγκαν γεννήθηκε σύμφωνα με όσα αναφέρει η Figaro στα τέλη Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον Φρανκ Λουβριέ, τον σύμβουλο επικοινωνίας του προέδρου και τον διαφημιστή Ζαν Μισέλ Γκουντάρ ο οποίος είχε σκεφτεί το σλόγκαν του 2007 «Μαζί όλα γίνονται δυνατά».

 «Ήρεμη Δύναμη». Η αφίσα του Φρ. Μιτεράν το 1981.

Εξ αρχής, σημειώνεται, οι λέξεις κλειδιά για την εκστρατεία του προέδρου ήταν η δύναμη και η προστασία. Ο Νικολά Σαρκοζί το ενέκρινε αμέσως και στην συνέχεια «τέσταρε» το σλόγκαν με μια άκρως μυστική δημοσκόπηση. «Παραδόξως αυτό το πολύ απλό σλόγκαν δεν είχε κατατεθεί ούτε είχε χρησιμοποιηθεί πουθενά» λέει ο Φρ. Λουβριέ, ο οποίος εκτιμά ότι πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή.
Sources of Information : www.ethnos.gr



  
 Αν σας άρεσε αυτό το θέμα κοινοποιήστε το και στους Φίλους σας...

3 σχόλια :

Cosmos είπε...

Εμ πώς;!
Αν δεν βάζουν και σε αφίσες τις μουτσούνες τους, πώς θα πειστεί δηλαδή ο λαός το πόσο αξίζουν σα πολιτικοί;!
Είναι λογικό βρε παιδάκι μου...

takis Vorini είπε...

Καλησπέρα cosmos..καιρό είχαμε να τα πούμε..όσο για τους πολιτικούς άλλα υπόσχονται στις αφίσες και άλλα κάνουν.
Στην προκειμένη περίπτωση τα μοντάζ που έχουν κάνει στις αφίσες του Σαρκοζί εναι...μία διαμαρτυρία στην πολιτική του..δείγμα της οποίας δοκιμάζουμε και εμείς σήμερα σε Ευρωπαικό επίπεδο.Αμφιβάλεις;
Ευχαριστώ για το σχόλιο σου.

Cosmos είπε...

Ναι βρε 'συ, το είδα το "παιχνίδι" διαμαρτυρίας στις συγκεκριμένες αφίσες και φυσικά και συμφωνώ σε αυτό που λες!

Δε τα λέγαμε γιατί κι εγώ, είχα καιρό να ξανασχοληθώ λίγο πιο σοβαρά με το blogging.
(Περιμένω την άποψή σου, για την κάπως ανανεωμένη μορφή των δικών μου blogs).

Να είσαι καλά!