vorini-gr: "We are all Greeks"..φωνάζει όλη η ευρώπη

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

"We are all Greeks"..φωνάζει όλη η ευρώπη



Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις για την Παγκόσμια Μέρα Κινητοποίησης 
υπέρ του ελληνικού λαού με σύνθημα: «Είμαστε όλοι Έλληνες». 

 Δεκάδες πολίτες έχουν δώσει ραντεβού για να συμπαρασταθούν στην Ελλάδα και να διαμαρτυρηθούν κατά της τρόικας σε δεκάδες πόλεις σε μία ευρεία κινητοποίηση σήμερα σε πόλεις στη Γερμανία, το Βέλγιο τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, την Ιταλία... 

...την Ισπανία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Αγγλία, την Σουηδία, τη Σκωτία και τη Νέα Υόρκη στο πάρκο Ζουκότι. Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο


Δυναμική κινητοποίηση στο Παρίσι. 

Περισσότερα από χίλια άτομα, όλων των ηλικιών, ακόμη και οικογένειες με παιδιά, πλημμύρισαν την πλατεία του Τροκαντερό στο Παρίσι, με συνθήματα συμπαράστασης προς την Ελλάδα, από τις τρεις το απόγευμα (ώρα Ελλάδας). Η ατμόσφαιρα ήταν μαχητική και ενθουσιώδης χωρίς βιαιότητες. Και όταν αντήχησε η ελληνική μουσική, αυθόρμητα το πλήθος πιάστηκε στο χορό κάτω από το βλέμμα των χρυσοποίκιλτων αγαλμάτων που στολίζουν την πλατεία.


Στη συγκέντρωση συμμετείχαν τελικά πάνω από 20 γαλλικές οργανώσεις του αριστερού πολιτικού χώρου, καθώς και Ελληνες φοιτητές και εργαζόμενοι στο Παρίσι, στη δε πρώτη γραμμή της πορείας που ακολούθησε, και άτομα με τη μάσκα των «Αnonymous». 

Με ένα μπλε μπερέ και κρεμασμένο στο στήθος ένα πλακάτ, ένας 60χρονος Γάλλος δηλώνει: «Είμαστε όλοι Ελληνες ξεμαδημένοι!» ενώ από τα μεγάφωνα αντηχούν τα συνθήματα: «Προσοχή, αύριο θα γίνει και εδώ Αθήνα», «Σήμερα η Ελλάδα, αύριο εσύ», 
«Κάτω το ΔΝΤ», «Αλληλεγγύη για την Ελλάδα και ενάντια στις Τράπεζες», «ΌΧΙ σε Μέρκελ και Σαρκοζί που στραγγαλίζουν τους λαούς», «Αυτοί που σπέρνουν τη μιζέρια θα εισπράξουν τον θυμό.


Μετά από ένα δίωρο στην πλατεία του Τροκαντερό, ξεκίνησε πορεία με προορισμό, την ελληνική πρεσβεία, το κτίριο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που γειτνιάζουν στη λεωφόρο Ιενά, που μαζί με τη λεωφόρο Κλεμπέρ είχαν αποκλεισθεί από την κυκλοφορία. 
 Η παρουσία της γαλλικής αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα αισθητή, αλλά η πορεία εξελίχθηκε χωρίς επεισόδια. Πρόκειται να καταλήξει στο γαλλικό Κοινοβούλιο, όπου και προβλέπεται να διαλυθεί. 

Στα συνθήματα που κυκλοφορούν, οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τη «δικτατορία των χρηματιστηριακών αγορών», ζητούν «δίκαιο μοίρασμα του πλούτου και των κοινών αγαθών» και λένε «όχι στην Ευρώπη των αρπακτικών του καπιταλισμού, ναι στην Ευρώπη της αλληλεγγύη




Πάνω από 17 συνολικά οργανώσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή κάτω από τον συντονισμό της «Union Syndicales de Solidarite» ( Ένωση Συνδικαλιστικών οργανώσεων αλληλεγγύης ). Ανάμεσά τους πολλές συνδικαλιστικές και άλλες αριστερές οργανώσεις, το κίνημα των Αγανακτισμένων καθώς και η «Πρωτοβουλία Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων». 

Συμμετέχει επίσης και το «Μέτωπο της Αριστεράς» που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Γαλλικού Κομμουνιστικού κόμματος και των άλλων αντικαπιταλιστικών κομμάτων, ενόψει των προεδρικών εκλογών με υποψήφιο τον πρώην σοσιαλιστή Ζαν Λικ Μελανσόν, ο οποίος επανειλημμένα στις ομιλίες του έχει διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση στην Ελλάδα. 

Σημειώνεται ότι ένα πρώτο κάλεσμα συμπαράστασης στην Ελλάδα είχε γίνει πριν μια εβδομάδα από την εφημερίδα Ουμανιτέ, με σύνθημα : «Είμαστε όλοι Έλληνες, για να μην υποστούμε αύριο αυτά που υφίσταται σήμερα ο ελληνικός λαός». 

Το ραντεβού των ελληνών στο Σύνταγμα. 

Από τις 5 το απόγευμα έχει ξεκινήσει και η συγκέντρωση στο Σύνταγμα προκειμένουν και οι Έλληνες να ενώσουν τη φωνή τους με τους πολίτες της Ευρώπης και των ΗΠΑ.



Με Θεοδωράκη... στο Βερολίνο 
Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βερολίνο. Δεκάδες Ελλήνων, αλλά και Γερμανών, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Wittenberg, έξω από το ελληνικό Προξενείο, προκειμένου να διακηρύξουν τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό, που πλήττεται από τα μέτρα λιτότητας. 

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης ακούστηκαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και συνθήματα όπως "Διεθνής Αλληλεγγύη", ενώ διαβάστηκαν μηνύματα συμπαράστασης. Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στη Λειψία και την Κολονία.
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Κύπρο 
 Το συμβολικό «παρών» της στις διεθνείς συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα έδωσε σήμερα η Κύπρος, με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη συμβολή των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου στη Λευκωσία. Κρατώντας την ελληνική σημαία, πολλοί πολίτες εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τον ελληνικό λαό, που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, και διαμαρτυρήθηκαν για τη σκληρή στάση Ευρωπαίων ηγετών και της τρόϊκας κατά της Ελλάδας. 

«Είμαστε όλοι Έλληνες», «Συμπαράσταση στην Ελλάδα», «Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό», έγραφαν στα πλακάτ τους οι διαδηλωτές. Χαρακτήρισαν «επαίσχυντα τα μέτρα» κατά της Ελλάδας και δήλωσαν εξοργισμένοι. Επίσης, τόνισαν ότι η στάση των Ευρωπαίων ηγετών «στρέφεται όχι μόνο κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας, αλλά και της κυριαρχίας άλλων λαών».




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα 
Μετά τους Γερμανούς που διαμαρτυρήθηκαν έξω από την γερμανική πρεσβεία χθες για τα σκληρά μέτρα λιτότητας και την στάση της κυβέρνησης του σήμερα ήταν η σειρά των Γάλλων. 




Έτσι Γάλλοι πολίτες σε ένδειξη συμπαράστασης συγκεντρώθηκαν έξω από την γαλλική πρεσβεία στην οδό Βασ. Σοφίας με πλακάτ που έγραφαν: «Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό» και «Ενιαίο μέτωπο εναντίον των μέτρων λιτότητας».

 Sources of Information: 








Αν σας άρεσε αυτό το θέμα κοινοποιήστε το και στους Φίλους σας....


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :