vorini-gr: Ο φίλος μου ο Λευτεράκης

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Ο φίλος μου ο Λευτεράκης

Στην υπέροχη (ομώνυμη του τίτλου), κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου, ο Θοδωράκης (Ντίνος Ηλιόπουλος) είναι ευκατάστατος πολιτικός μηχανικός παντρεμένος με τη Φωφώ (Μάρω Κοντού). Ένα βράδυ, χτυπάει το κουδούνι και μια υπάλληλος γουναράδικου φέρνει μια ακριβή γούνα, την οποία έχει παραγγείλει ο Θοδωράκης για την ερωμένη του αλλά λέει ψέματα στη γυναίκα του ότι είναι για το φίλο του, το Λευτεράκη...


Ο Λευτέρης Αυγενάκης βεβαίως δεν είναι επινόηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι προσωπική του επιλογή, στενός φίλος της οικογένειας και Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα λοιπόν με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, υπάρχουν νόμιμα ηχογραφημένες (από τον κοριό της ΕΥΠ για υποθέσεις ναρκωτικών), συνομιλίες όπου ο Λευτέρης Αυγενάκης φέρεται να κάνει εξυπηρετήσεις σε απαγωγείς, λαθρέμπορους και άλλους ποινικούς τόσο προσωπικά όσο και μέσω του φρουρού του. 

Από την άλλη μεριά τα μέλη του κυκλώματος δηλώνουν ότι προτίθενται να κάνουν προσωπικά δώρα στον Αυγενάκη και στη σύζυγό του, ενώ με το ίδιο κύκλωμα φέρεται να έχει επαφές και αξιωματικός της ΕΛΑΣ, επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη. Μάλιστα, σε συγκεκριμένο σημείο των συνακροάσεων, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, προκύπτει και σχέση του βουλευτή με έναν από τους έγκλειστους απαγωγείς του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου. Ο φρουρός μάλιστα του Λ. Αυγενάκη φέρεται να λέει πως ο γραμματέας της ΝΔ είχε πάρει τηλέφωνο στις φυλακές για να μην πειράξουν τον συγκεκριμένο κρατούμενο.

Το θέμα που δημιουργείται μετά τις αποκαλύψεις του Documento, είναι τεράστιο και –πρωτίστως- πολιτικό. Δεν είναι το πρώτο, ούτε σίγουρα το τελευταίο που θα βγει στην επιφάνεια παρόλη τη φιλότιμη προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των συστημικών ΜΜΕ να προστατεύσουν –εξ ανάγκης- τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλαδή τα συμφέροντά τους.

Αν εξαιρέσεις τους ακραία νεοφιλελεύθερους, τους ακραία δεξιούς και ένα κύκλωμα συγκεκριμένων μεγαλο-επιχειρηματιών και χρεοκοπημένων εκδοτών, δεν πρέπει να υπάρχει σοβαρός συντηρητικός ψηφοφόρος που να μη θλίβεται από την εικόνα ενός άλλοτε κραταιού κόμματος. Μιας παράταξης που έχει καταλήξει επί προεδρίας Κυριάκου Μητσοτάκη, να είναι “παραμάγαζο” επιχειρηματικών συμφερόντων, μπλεγμένο σε αμέτρητες, “άριστες” ρεμούλες και “πεδίο βολής” των στόχων, πρώην αξιωματικών του Καρατζαφέρη.

Η αίσθηση πως πρώτη φορά κόμμα που είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση εμπλέκεται σε περισσότερα σκάνδαλα απ’ ότι το κόμμα που κυβερνά, είναι διάχυτη.

Λίγο βαρύ για μια δημοκρατία, δε νομίζετε;

YΓ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό ώστε να απαντήσει στη Βουλή για την «έξαρση της εγκληματικότητας». Αυτό μόνο ως αυτοκριτική ή κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου θα είχε ενδιαφέρον…

Δεν υπάρχουν σχόλια :