Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε ως MVP στο ΝΒΑ, στο καλύτερο και δυσκολότερο διασυλλογικό πρωτάθλημα του κόσμου. Το μεγαλειώδες ταλέντο του τεράστιου αυτού παίκτη έγινε μάλλον γνωστό και στο πιο απομακρυσμένο χωριό του πλανήτη...
Κι από κοντά και η μικρή Ελλάδα μας.
Κι ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις αρκετοί πολιτικοί έδωσαν δημόσια συγχαρητήρια στον Γιάννη, εκφράζοντας τη χαρά και την ικανοποίησή τους για τη σημαντική βράβευσή του. Εκλογές έρχονται. Προφανώς και πρέπει να κάνουν ένα tweet για τον αθλητή που «σήκωσε ψηλά» την ελληνική σημαία. Επιβάλλεται.
Και για να μην τους βάζω όλους στο ίδιο «σακί», ναι οπωσδήποτε κάποιοι εξ αυτών πραγματικά χάρηκαν. Είναι αυτοί που ψήφισαν τον ν.3838/2010, ευρέως γνωστός ως Νόμο Ραγκούση, το 2010. Είναι αυτοί που ψήφισαν τον ν.4332/2015 περί Ιθαγένειας. Είναι αυτοί, τέλος πάντων, που θα ψήφισαν τους δύο αυτούς νόμους αν ήταν στο κοινοβούλιο τότε.
Όλοι οι υπόλοιποι σωπάστε.
Σωπάστε μια και καλή.
Βαρεθήκαμε τις κωλοτούμπες σας.
Και εξηγούμαι…
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε το αεροπλάνο για τις ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2013 για να συμμετάσχει στα drafts, όπου πανηγύρισε την επιλογή του από τους Bucks με την ελληνική σημαία.
Τυπικά είχε αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια μόλις μερικές μέρες πριν. Ουσιαστικά ήταν πάντα Έλληνας. Εδώ γεννήθηκε, είχε ελληνική παιδεία, διάβαζε ελληνικά βιβλία κι άκουγε ελληνική μουσική. Η ελληνική ιθαγένεια του δόθηκε μόνο και μόνο επειδή επρόκειτο να συμμετάσχει στα drafts του ΝΒΑ και επειδή του είχε γίνει ήδη πρόταση για νιγηριανό διαβατήριο. Τίποτα άλλο.
«Όταν πηγαίνεις δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο θα πρέπει να παίρνεις αυτόματα και την ιθαγένεια. Δεν θα έπρεπε να είσαι οι Αντετοκούνμπο για να πάρεις ιθαγένεια», είχε πει ο αδερφός του Θανάσης, σε κοινή συνέντευξή με τον Greek Freak.
Τον Απρίλιο του 2010, όταν κατατέθηκε προς ψήφιση ο νόμος Ραγκούση, ο 3838/2010, ο οποίος έδινε τη δυνατότητα στα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα να αποκτούν ιθαγένεια, εφόσον οι γονείς τους είχαν κλείσει μία πενταετία «νόμιμης και μόνιμης» παραμονής στη χώρα, σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία τον καταψήφισε (πέρασε με 170 ψήφους από το ΠΑΣΟΚ και τον ενιαίο τότε Συνασπισμό).
Ο Αντώνης Σαμαράς δεσμευόταν στα Μέσα ότι θα τον καταργήσει όταν γίνει πρωθυπουργός και οι υπόλοιποι «εθνοπατριώτες» ούρλιαζαν στα φίλα προσκείμενα Μέσα. Επίσημη γραμμή; Ότι πρέπει να έχουν ενηλικιωθεί για να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια. Κάτι έπρεπε να πουν.
Όταν, στις αρχές του 2013, κρίθηκε από το ΣτΕ ως αντισυνταγματικός ο νόμος Ραγκούση τα ίδια Μέσα και οι ίδιοι «εθνοπατριώτες» πανηγύριζαν. Λίγους μήνες μετά και όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε προ των πυλών του ΝΒΑ και αφού πήρε την ελληνική ιθαγένεια για ευνόητους λόγους, πάλι πανηγύριζαν.
Ο δε Αντώνης Σαμαράς τον προσκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου για να του πει: «Για εμάς είναι μέρα χαράς που σε βλέπουμε και όλη η Ελλάδα είναι πολύ συγκινημένη μαζί σου. Ευχαριστούμε που σηκώσατε τη σημαία με τον αδελφό σου. Τους δείξατε έξω και λίγο Ελλάδα».
Και η ιστορία συνεχίζεται:
Τον Ιούλιο του 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε προς ψήφιση τον νόμο 4332 περί Ιθαγένειας. Η Νέα Δημοκρατία και φυσικά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον καταψήφισαν, όπως ακριβώς έκαναν και το 2010.
Σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Άδωνης Γεωργιάδης (που τον έλεγε Ακενοτούμπο), ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης (που προχθές μιλούσε για επιδόματα μόνο σε ελληνόπουλα) πανηγυρίζουν για τη βράβευση του Έλληνα, Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Ένα ευχαριστώ και πολύ σας είναι.— Ναυσικά (@nafsika712) 25 Ιουνίου 2019
Επίδομα και κοινωνική πολιτική μην απαιτείτε μόνο, έτσι Κυρανάκη;
"Γιαννης Αντετοκουνμπο" pic.twitter.com/gSo2F25J3L
Θα τρελαθούμε τελείως δηλαδή…
Λέτε να δούμε συγχαρητήριο μήνυμα και από τον Θάνο Πλεύρη που το 2013 ζητούσε δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών; Ε;
Άντε να χαθείτε…
Και απευθύνομαι σε όλους αυτούς που υιοθετούν με τον λόγο τους και τις πράξεις τους τον κοινωνικό ρατσισμό. Αυτούς που γυρνούσαν την πλάτη στον Γιάννη που πουλούσε ρολόγια, αλλά αποθεώνουν τον ίδιο Γιάννη που αναδείχθηκε MVP του ΝΒΑ.
Όλοι έχουμε τέτοιους φίλους. Δες στον τοίχο σου, στο facebook.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου