vorini-gr: Η πρώτη διαδραστική βιτρίνα στην Ελλάδα

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Η πρώτη διαδραστική βιτρίνα στην Ελλάδα


Η πρώτη διαδραστική βιτρίνα στην Ελλάδα βρίσκεται σε βιβλιοπωλείο στην Πάτρα και αναπτύχθηκε από Ελληνική Εταιρία! Η ιδέα ανήκει στην Ελληνική εκδοτική εταιρία «Anima Libri- Αχαϊκές Εκδόσεις» και υλοποιήθηκε από τον Πέτρο Βρέλλη*...

 * Ο κ. Πέτρος Βρέλλης είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός, καλλιτέχνης και υπεύθυνος του τμήματος διαδραστικότητας. 

Το Βιβλιοπωλείο του Λεωνίδα Πανόπουλου στην Πάτρα πρωτοτυπεί και ανοίγει το δρόμο και σε άλλα βιβλιοπωλεία μέσα από την λειτουργία της διαδραστικής του βιτρίνας. 

Μια οικονομική και συμφέρουσα εγκατάσταση όπου ο πελάτης-αναγνώστης μπορεί πλέον να σταθεί μπροστά στην βιτρίνα του βιβλιοπωλείου, να επιλέξει το βιβλίο που επιθυμεί και να το ξεφυλλίσει μέσα από μια πληθώρα βιβλίων.. Στη συνέχεια μπορεί να εισέλθει στο βιβλιοπωλείο και να το αγοράσει, εύκολα και γρήγορα.

Η εικόνα προβάλλεται μέσα από ένα βιντεοπροβολέα στο τζάμι της βιτρίνας και μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο software γίνεται η ανίχνευση της κίνησης των χεριών του χρήστη και αντίστοιχη επεξεργασία της εικόνας που προβάλλει ο βίντεο προβολέα.  

Η εγκατάσταση της βιτρίνας δεν χρειάζεται παρά ένας απλός προτζέκτορας, ένας υπολογιστής και μια συσκευή ανίχνευσης κίνησης. Το όλο εγχείρημα δεν έχει σχέση με τις γνωστές εφαρμογές touch screen αλλά βασίστηκε στο λογισμικό των open source βιβλιοθηκών!





Δεν υπάρχουν σχόλια :