vorini-gr: Όταν ο Ότο νίκησε τον Ντιέγκο

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Όταν ο Ότο νίκησε τον Ντιέγκο

Και μόνο το γεγονός ότι φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του παγκοσμίου κυπέλλου και η εθνική μας ομάδα έχει πιθανότητες πρόκρισης, για μένα είναι εξαιρετικό....


Η ομάδα έχει πετύχει τα πρώτα της γκολ σε τελική φάση Μουντιάλ, έχει πάρει τους πρώτους της βαθμούς και τώρα παίζει κόντρα στην σπουδαία Αργεντινή για να κάνει την υπέρβαση. Να προκριθεί στις «16» καλύτερες ομάδες του κόσμου. Η λογική μου δεν αλλάζει από αυτά που είχα γράψει πριν από το ματς με τη Νιγηρία. Το να διασκεδάσουμε τον αγώνα παραμένει βασικό ζητούμενο. Να προσπαθήσει η ομάδα για το καλύτερο, έστω κι αν έχει απέναντί της τον… θαυματοποιό που λέγεται: Λιονέλ Μέσι .

Άλλωστε ο Ότο Ρεχάγκελ έχει μία πολύ όμορφη Iστορία με αντίπαλο τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Στην φάση των «16» του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ την αγωνιστική περίοδο 1989-1990 ο «Όθωνας» ήταν προπονητής της Βέρντερ Βρέμης όταν η γερμανική ομάδα αντιμετώπισε τη Νάπολι του «pibe d’ oro» με το «10» στην πλάτη. Πρώτο ματς στην Ιταλία: Νάπολι – Βέρντερ 2-3 Δεύτερο ματς στην Γερμανία:
Βέρντερ – Νάπολι 5-1 .

Ελπίζω ο προπονητής της εθνικής μας να βρεθεί πάλι στα δικά του καλά… φεγγάρια και να πανηγυρίσουμε κάτι σπουδαίο. Αλλά και να μην τα καταφέρουμε: «Κι εμένα τι με νοιάζει, εδώ έχει πάντα ήλιο»!

Υ.Γ.1 Χρόνια πολλά στον Κώστα Κατσουράνη που χθες γιόρτασε τα 31α γενέθλιά του. Λέτε να κάνει δώρο στον εαυτό του;

Υ.Γ.2 Χρόνια πολλά και στον Ντιέγκο Μαραντόνα που χθες συμπλήρωσε 24 χρόνια από την μέρα που στο Μεξικό έδειξε την την «διαβολική» αλλά και την «αγγελική» πλευρά του, στον προημιτελικό του Μουντιάλ 1986. Πρώτα με το χέρι του θεού και μετά με το κορυφαίο γκολ στην ιστορία των παγκοσμίων κυπέλλων.

του Γιάννη Κυφωνίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια :