vorini-gr: Παιδί μου γιατί με πληγώνεις;

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Παιδί μου γιατί με πληγώνεις;

Αργά το απόγευμα χθες Δευτέρα μια φασαρία ξεκίνησε στην απέναντι πολυκατοικία μεταξύ ενός πατέρα και του γιου του. Αιτία το χρηματικό ...

Ένα πρόβλημα των ημερών που έχει αναστατώσει εδώ και καιρό κάθε Ελληνική οικογένεια.
Ο πατέρας απολυμένος εδώ και ένα χρόνο και ο γιος απολυμένος επίσης χωρίς δουλειά τρεις μήνες τώρα.

Μέσα σε μια τρέλα του παραλόγου σαν και αυτή προσπαθεί να επιβιώσει μια τριμελής οικογένεια ( μάνα-πατέρας-παιδί ) και να τα βγάλουν πέρα... ενώ οι καυγάδες έχουν καταντήσει καθημερινό φαινόμενο......

Σε κάποια στιγμή ο γιος χειροδικεί στον πατέρα όμως εκεί η φασαρία σταματά απότομα.
Η παραπονεμένη και μέσα από αναφιλητά φωνή του πατέρα μου διαπέρασε σαν ηλεκτροσόκ όλο μου το σώμα.
" ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙΣ; " ..." ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ "...του είπε.

Ο γιος μετά από αυτό πρέπει να του ζήτησε και εκατό φορές συγνώμη κλαίγοντας και σαν από θαύμα όλη η οικογένεια ηρέμησε και μόνο κάποια " ανάθεμα " ακούγονταν που σιχτίριζαν την μοίρα τους και την άδικη πολιτεία για την κατάντια τους.!

Τέτοιες οικογένειες υπάρχουν πολλές αυτή τη στιγμή στη χώρα μας ενώ φυσικά με την επιδείνωση της Οικονομικής κατάστασης έχουν προστεθεί και περισσότερες .
Η ησυχία της Ελληνικής οικογένειας διαταράχθηκε ολοσχερώς.

Τα νέα παιδιά τα χουν χαμένα και δεν ξέρουν τι να κάνουν καλύτερο για το μέλλον τους.
Οι γονείς παλαίμαχοι μιας άλλης γενιάς ασυνήθιστης σε τέτοια " ξεφτιλίκια " κοιτάζουν και αυτοί αμήχανοι και ανήμποροι το μέλλον των παιδιών τους να καταστρέφεται μπροστά στα μάτια τους χωρίς να μπορούν να βοηθήσουν σε κάτι.

Ωστόσο αργότερα το βράδυ θα ακουστούν σε κάποιο κανάλι ειδήσεων κάποιοι κομπορρήμονες πολιτικοί άνδρες να αναλύουν τις επίπονες προσπάθειες που κάνουν να μας βγάλουν από την κρίση ενώ κάποιος υπουργός ονόματι Λοβέρδος για άλλη μια φορά θα προσπαθεί να πείσει ότι αυτός είναι ο καλός της υπόθεσης και η Τρόικα ευθύνεται για τις βίαιες προσαρμογές στο ασφαλιστικό......και το παραμύθι στον ταλαίπωρο λαό θα συνεχίζεται...!

Takis Vorini

Δεν υπάρχουν σχόλια :