vorini-gr: Το " σκανδαλώδες " Πορτογαλικό PLAY BOY

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Το " σκανδαλώδες " Πορτογαλικό PLAY BOY


Το εξώφυλλο του Πορτογαλικού PLAY BOY αιτία για τερματισμό συνεργασίας του περιοδικού με τον εκδότη...

Κι επειδή μ' αυτά τα πράγματα μπορεί να παίζουν στην Ιβηρική Χερσόνησο αλλά δεν παίζουν στις ΗΠΑ, η μαμά εταιρεία (βλέπε Playboy Enterprises) αποφάσισε να κατεβάσει ρολά στο έντυπο τερματίζοντας τη συμφωνία φραντσάιζιν με τον τοπικό οίκο που το εκδίδει....

Το στόρι έχει ως εξής: Πριν από μερικές εβδομάδες, ως γνωστόν, είπε αντίο στα εγκόσμια ο νομπελίστας πορτογάλος συγγραφέας Ζοζέ Σαραμάγκου. Το γεγονός σκόρπισε θλίψη στη λογοτεχνική κοινότητα αλλά και στην πατρίδα του, όπου η δημοτικότητα του διατηρούνταν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Τέλος πάντων, τα πράγματα ακολούθησαν στη συνέχεια τη φυσιολογική τους πορεία, με την κηδεία του μεγάλου δημιουργού, τα αφιερώματα στο έργο του και τις συνακόλουθες τιμητικές εκδηλώσεις.

Ολα νορμάλ δηλαδή, ως την ώρα που συναντήθηκε το τεύχος Ιουλίου του «Playboy» με τους αναγνώστες. Κι αντίκρισαν αυτοί το για κάποιους εντυπωσιακό και για κάποιους άλλους προσβλητικό θέαμα ενός Ιησού παρέα με γυμνόστηθα κορίτσια. Στο εξώφυλλο δείχνει να εναγκαλίζεται μια φορτωμένη με τατουάζ ημιθανή νεαρά, στις μέσα σελίδες παρακολουθεί άλλα θηλυκά να διαβάζουν, να χαϊδεύονται, να ετοιμάζονται να προσφέρουν τους εαυτούς τους σε πρόθυμους πελάτες.

Προκλητικές εικόνες αναμφιβόλως, αλλά το περιοδικό διευκρινίζει από το εξώφυλλό του κιόλας ότι πρόκειται περί αφιερώματος (καλόγουστου ή κακόγουστου, όπως το πάρει κανείς) στο «Κατά Ιησούν Ευαγγέλιον» του Σαραμάγκου. Ενα βιβλίο (εν Ελλάδι από τις εκδόσεις «Καστανιώτη») σαφώς πιο επιθετικού και ζόρικου από μια χούφτα soft core φωτογραφίες.

Οπως και να έχει το πράγμα, η Playboy Enterprises το πήρε βαριά. Και έσπευσε η εκπρόσωπός της Τερέζα Χένεσι να δηλώσει ότι η εταιρεία δεν είχε ιδέα για το επίμαχο εξώφυλλο και το ακόμη πιο επίμαχο φωτοαφιέρωμα. Και ότι αν είχε ιδέα, δεν θα είχε ποτέ επιτρέψει στο «Playboy Portugal» να λάβει την άγουσα για το τυπογραφείο. Διά ταύτα; Διά ταύτα, τέρμα η συμφωνία για την κυκλοφορία του περιοδικού στην Πορτογαλία από τον παρόντα εκδότη. Για να μάθει άλλη φορά να μπλέκει με τα θεία...

enet.gr
_dailymail._
huffingtonpost.

Δεν υπάρχουν σχόλια :